fredag, augusti 31, 2007

Jävla lampförsäljare!

Hela historien börjar för ca 2 veckor sen då jag tog mig till Wardenhoffs Elvaruhus på Sveavägen. Jag behövde 3 nya lampor till min halllampa. Jag hade varit så förutseende att jag tog med mig en av glödlamporna och visade upp den. 3 nya glödlampor - ca-ching.

Väl hemma monteras allting, om än med några svordommar och allt funkar. Det blev dock lite ljusare i hallen och en lördageftermiddag dör hela lampan. Det visar sig då att jag fått 35 watts-lampor istället för 20 watts, vilket är max.
Mycket irriterad cyklade jag igår torsdag tillbaka till butiken. På kvittot stod det också att 7 dagars öppet köp var butikens regel och de dagarna hade ju gått ut.
Hela vägen dit förberedde jag mig på en kaskad av svordommar och annat för att gå in i rollen som arga kunden.

Inne butiken är inte säljaren (Andreas) på plats, men damen jag talar med hämtar honom.
-Oj, jag vet inte hur jag kan ha gett dig de här. Självklart byter vi ut dem så du får 4 nya.
-Men, jag köpte ju bara 3.
-Vi bjuder på den fjärde. Om du vill kan du komma in med lampan så får jag titta på den och kanske fixa den. Antagligen är det transformatorn.
-Ööööh, ok, tack.

Idag fredag åkte jag då in med lampan ca 14.30. Svaret löd:
-Vi har lite att göra idag, men på måndag är den senast klar.

Efter ett gym-pass avklarat ca 15.40 finns det meddelande på mobilen:
-Hej, det här är Andreas från Wardenhoffs. Din lampa är klar och du kan hämta den i butiken.

Lampan hämtades, debiterades 0 kr, trots en hel del trugande om att få betala.

Det här var nog det bästa kundbemötandet jag fått i en butik i Sverige....NÅGONSIN!
Men va fan, jag fick ju aldrig skälla på någon. Inte förklara hur inkompetenta de är och att jag minsann ska bojkotta deras butik. Jävla Andreas!
Det ligger en latent utskällning på lager i mig och jag behöver nån att skälla på.....NU!!

(Det skall dock sägas att jag inte testat lampan än)

Topp 5 bästa låtarna i år.

Då var det dags för denna lista. Och igen så var det sannerligen inte lätt att hitta de fem som är BÄST. Så jag rådfrågaden min iPode (mest spelade låtarna), bästa minnen av låten och hur mycket gillade den när jag hörde den första gången.
Det gav följande lista (ingen inbördes rangordning bland de fem skall poängteras)

1) The stone roses - "I wanna be adored"
Den första av två på listan som steg till ytan tack vare filmen Hooligans. Minns att Mr. Hellman var såld på dem för många år sen, medans jag gillade vissa låtar, bland annat denna. Så i år stiger den till ytan och var balkonglåten #1 på Gotland. Här är låten.



2) Saigon - "Don't you baby"
För alla er Entourage fans så är Saigon ingen nyhet. Jag är väldigt mycket för ett skönt beat i låten och inte så mycket vad texten säger. Denna sköna "anthem"-låten går varm när det vankas fest och på gymmet.

http://www.zshare.net/audio/26798979c4ddb5/

3)Cassie - "Me & U (Krazy fiesta remix)"
En skön retrobörjan som får dig att tänka på neon, Miami Vice och Jane Fonda workouts. Hittar du originalet så är det en 3:a på en bra dag. Denna remix är en riktigt skön festlåt som får den mest motvillige dansaren att skaka rumpa.
(har tyvärr inte hittat nån video eller länk, men vill du höra den så går det att ordna)

4) Terence Jay - "One blood"
Den andra av de två låtarna från Hooligans. Riktigt soft låt som verkligen passar in i den sekvensen av filmen då den spelas. Luta dig tillbaka, släck alla lampor och låt dig hänföras.




5) Nelly Furtado - "Say it right"
Har gillat en del av hennes tidigare låtar, men tycker att de varit lite för popiga. Här får hon ett bra beat av Timbaland och chansen att använda sin röst som hon borde. Bra startlåt när man ska ut på en cykeltur.



Bubblare: T-Pain - "Bartender", Black lab - "Gone", Ison & Fille "Va e de för mode?", UKG - "International players anthem" och

Adam Tensta - "They wanna know"

onsdag, augusti 29, 2007

En gammal sanning behöver repeteras ibland.

lördag, augusti 25, 2007

Fan vad glad jag är.

Fan vad glad jag är att jag inte är bitter på livet.

Varje gång jag träffar någon som försöker dra ner mig i sin misär blir jag bara ännu mer på, ännu mer glad att jag INTE är på det viset.

Det finns inget bättre än att vara glad. Vissa skulle i det här fallet säga att sex är bättre, men det är också glädje, om än en annan. (förutsatt att det är bra sex då förstås)

Hey, if you die, I'll still make it. Morbid? Knappast......det lämnar vi till de svaga. Jag är fan stark. I alla fall på det sättet att jag vet vad jag vill och kallar skit som det är.

Så om du behöver prata om nåt seriöst och vill ha feedback - I'm you're guy.
Har du bara negativt att säga och sprida - kom hit så jag kan boosta min glädje.

Alea iacta est.......peace

Just his mind poured out on paper.....

Vet du vad det bästa med att ha gått ut på en fredag är?
Att man får gå ut på lördagen också. Det känns nästan som när man gick grundskolan och smet in på Älvsjömässan för att plocka lite snarr.
Fast det är också nackdelen med att ha vänner som man gärna svänger en bägare med....det är så lätt att gå och krana lite (tack för det citatet Kicki Danielsson)
Det vore nog bra ibland att ta det piano, träna och ta det lugnt, men men, som sagt, det är så lätt.

Hjärnan har verkligen gått på högvarv senaste dagarna/veckorna och det kan se ut ungefär såhär.
Messade med en tjejkompis idag, hon skrev inte kram e.d i slutet av messet.
-Va fan, nu då? Har jag gjort nåt. Iofs, jag skrev inte det så hon kanske vill poängtera det. Eller så kanske hon inte ville skriva fler tecken för då blir det 2 mess och det är ju onödigt för ett ord.
Eller har jag gjort någonting senaste dagarna för att hon ska bli sur på mig? *tänker* Ska jag messa och fråga? Nej, då blir det bara en stor sak av en liten. Men det är ju bra att rensa luften så inte något ligger och gror.

Detta är ett axplock av vad som försigår i den massan som tydligen ska vara min hjärna. Kan man få en ny, måntro?

Sen min sejour som säljare så har jag anammat mantrat:
-Kan du göra något åt att lösa ditt problem?
Tex så klagar många på vädret, att de missade tunnelbanan e.d, men vad kan du göra för att ändra det? Inget, det har hänt, acceptera det.
Och vad jag kan erinra mig så har jag haft väldigt få problem som inte kunnat lösas med detta mantra. Men nu har min Mt. Everest uppenbarat sig.
Jag KAN göra något åt det, men resultatet varierar verkligen mellan 50 miljoner på lotto och ett halvår i en skittunna med ett sugrör att andas ur.
Då kommer frågan om jag blivit konservativ eftersom jag inte vågar lösa det eller realist som lärt mig av mina misstag och nu tvekar pga risken?

Som det stod i ett SMS som jag fick av en god vän förra helgen:
Det är absolut något kraftigt fel på dig....
(det ska tilläggas att det skrevs med glimten i ögat.....hoppas jag)

Med risk för att dumförklara mig (tror det fortfarande finns 1 eller 2 personer där ute som inte vet) så ska jag ta ett scenario.
Jag gick till en lampaffär för att köpa lampor. Jag hade skruvat ut en av de 4 trasiga och räckte över den till expediten. Han räcker över 3 lampor och allt är ok.
När jag skruvat i lamporna funkar allt - perfekt.
Det visade sig senare att det var 35w lampor jag fått, inte 20w som jag behövde. Det har slutat med att lamporna gått sönder och ev. lampan också.
Har jag rätt att reklamera affären?

Till sist: googla Martin creek kennel. Såg ett program om extrem vanvård av hundar på denna kennel. Hundar slänges i vatten med avlusningsmedel som man egentligen bara ska spruta burarna med och dyngsura slängdes de tillbaka in i burarna då temperaturen var ca 0 grader.
Last chance for animals gjorde ett stort jobb som fick bort det aset som ägde kenneln. Varning för starka bilder dock.

I hope our ability for compassion doesn't run out before our ability to tear eachother apart.

fredag, augusti 24, 2007

Ett skämt

Det röda skynket är uppe, hornen vässade och klövarna vibrerar. Nu jävlar ska vi nita det där skynket.
Skynket i det här fallet är Alex Schulman - det lilla aset.

Citat:
Dagen efter läser jag i Expressen att Bill Murray samma natt åkt fast för polisen. Han har kört en golfbil från en nattklubb till hotellet på Stureplan. En polisbil har slagit på saftblandaren och rusat fram mot bilen. Som om han vore en mördare.

Bill Murray ombes att blåsa i alkomätaren, men vägrar. Han argumenterar, säger att det var väl inte så farligt, men polisen är av nizistisk sort och vägrar släppa detta kändisbyte. Murray blir intagen till polisen, förhörs i fem timmar och de tar hans blodprov. De förnedrar honom för att han har kört en golfbil i några hundra meter. De ser inte humorn i det. Det gör mig förbannad. Så fungerar det i svenska polisen. De får nys om att en storstjärna är i stan och så sätter de span på honom, följer varje steg han tar och hoppas på ett snedsteg.

Att sätta dit Bill Murray är en fjäder i hatten för den svenska polisen. Det är sorgligt, för dagen efter händelsen blev den en världsnyhet. Och nu vet alla stjärnor i världen över att Sverige ska man akta sig för. Och Bill Murray träffar jag väl aldrig igen. Det är polisens fel. Allt är svenska polisens fel.
Slut citat

Jag vill bara påpeka att jag egentligen inte vill sprida ett ord av vad den här mannen skriver, men för att inte någon missuppfattning ska ske, citerar jag vad som skrivits ordagrant.

Som jag tolkar det tycker alltså Alex att det ok att köra alkoholpåverkad. Det finns 4 punkter som kan argumenteras:

*Polisen. Tror han verkligen att polisen hårdbevakar en kändis bara för att få sätta dit honom? Kan det kanske bero på att det alltid finns en polisnärvaro kring Stureplan och i city? Sen är det självklart mer uppseendeväckande med en golfbil.

*Sträckan. Han körde bara några hundra meter. Exakt när legislerade vi att man får köra en viss sträcka rattfull?

*Kändisskapet. Skulle polisen sett mellan fingrarna för att han är känd?

*Golfbilen. Att se humorn i att köra golfbil? En golfbil väger ändå några hundra kilo och en kollision skulle lätt kunna skada någon allvarligt.

Så polisen gör fel som stoppar en misstänkt rattfull person bara för att han är känd och kör golfbil?
Jag skulle vilja att Alex fick chansen att föreläsa i en aula med anhöriga till personer som dödats av en rattfull person. Sen kan han få motivera av bara fan varför det ok att köra rattfull.

Men som vanligt när/om Alex blir ansatt för dessa kommentarer så förringar han väl de som agiterar emot honom med att de är simpla människor som inte förstår ironi och humor.
Som jag ser det så finns det bara ett stående skämt i hela det här debaclet - han.

onsdag, augusti 22, 2007

Varma ämnen.

Nu ska vi kamma av all skit som ingen säger. Varför? Dennis Miller, höst, trötthet, saker som går sönder och vad du än känner passar dig.

Irak. USA gick som vanligt emot världen, men fick i alla fall bort en diktator. Men att försöka sälja att de gjorde det för världens bästa=kemiska vapen är ett hån. Om det inte var oljan så borde de gå in i Zimbabwe och avsätta Robert Mugabe.
Eller så kan det vara oljan. Vad gäller Saddam så kan jag inte gråta över dödsstraffet. Eller att han inte blev dömd för alla sina brott.
Enda problemet nu är att komma på hur man ska omvända folk som har en religion så djupt rotad i kulturen att ekar ser ut som sugrör nedstoppade i sand.
Ge mig ett krig så visar jag dig vilka två religioner som strider. Men så desillusionerad är jag inte så att jag tror att det kommer hända att religionen försvinner. Det kommer däremot vara anledningen till nästa stora krig.....tyvärr.

Aktiv dödshjälp. Enda skillnaden mellan nu och för 50 år sen är att vi har lärt oss att förlänga livet. Men om tex hjärnan är död, så är du död. Låt den som dött gå den ljusa gången på ett värdigt sätt. Att ligga och ha en maskin som andas åt dig är INTE att leva.

Abort. Igen, religiösa fanatiker som hävdar sin åsikt. Den där 15-åriga tjejen som blivit våldtagen av 4 killar får jävligt svårt när hon ska förklara för sitt barn en dag vem som är pappan, eller om den där underbara natten då den lilla ängeln blev till. Idioter som säger till andra människor hur de ska leva ger jag inte mycket för. Klart det ska vara lagligt.

Jantelagen. Hur mycket vi än vill tro att vi har patent på avund så tro mig, killen som står i mittranden på en gata i Hollywood och säljer apelsiner svär också på vägen hem över alla jävlar med mobilen limmad på örat och en latte i handen medans de rattar sin nya BMW när han får åka svettig buss med stans pack.
Samma avundsjuka som alla de (oftast tjejer) som klagar på att nån tjej i Slitz eller vad det nu kan vara som har silikon. Att klaga på silikon är som att klaga på snabbmat - det är här för att stanna, get used to it.
Jag hade en tjejkompis för några år sen som en dag berättade att hon opererat sig eftersom hon var lång och smal med rätt små bröst. Efter operationen kände hon sig mer kvinnlig och gladare över det. Ska då din avund få ta ifrån henne att hon gillar sig själv lite bättre? Igen, folk som ska säga till andra hur de ska leva.

Men det är väl så det ska vara. Är jag miserabel ska hela världen veta om det och rulla runt i samma skittunna tills jag är redo att kliva ur. Alla ni kan högaktningsfullt dra åt helvete. Har du inget bra att säga, håll för fan käften.
Folk kommer göra saker som du kanske inte håller med om, men så länge det inte skadar eller påverkar dig, vad är problemet? Vill nån bli pissad på, riskera livet snowboardande en glaciär, eller ha på sig ett par rosa shorts på gymmet - låt dem.

Till sist är jag så jävla less på allt tjafs om hur synd det är om minoriteter. Det är synd om kvinnor, invandrare, tjocka människor och fan vet allt. Men vad är skillnaden om någon blir orättvist behandlad? Oavsett om denne är en minoritet eller majoritet så är det skit. Kulmen och beviset för att vi daddar minoriteter var när nationalsången inte fick sjungas på skolavslutningarna eftersom det hade en rasistisk prägel då några rakade nötter sjungit den lite för högt några gånger.

Så per definition skulle alltså vi kunna få Basshunters "Båten Anna" bannlyst om vi bara kunde hitta en rasistisk eller kanske tom en öppen chauvinistisk falang att lära sig låten och sjunga den vid varje möte?
Att skära av sig näsan för att dölja ansiktet har aldrig passat så väl in som i just det här fallet.

Vi behöver fan ett krig så att vi får en starkare nationalistisk känsla. Det är där det ligger. Vi har blivit så tama, att vi inte riktigt bryr oss längre. Och med nationalism menar jag att vi enas under en flagga och inte letar efter vem som är 1:a, 2:a hands eller kvarts-invandrare/svensk.....whatever.

Jag skulle kunna fortsätta, men jag är nöjd....för den här gången.

tisdag, augusti 21, 2007

Musik

Ok, här kommer min topp 5 lista på de 5 bästa albumen all time. Detta är baserat på hur väl jag minns första intrycket av skivan, hur mycket jag lyssnat på den och hur ofta den fortfarande dyker upp. För att få med all genrer får kanske nån skiva stryka på foten (tex Jay-z's "Blueprint") därför att:

All time album:
#1 Outkast - "ATLiens"
Minns att jag köpte den på skivbörsen på Hökens gata, cyklade sedan till Västertorp med den i CD-spelaren och sen dess har den alltid varit där. Lyrik, rolig rim och ett par riktigt eftertänksamma rader. Det var bättre förr.

#2 Rage against the machine - "Rage against the machine"
Det sjuka är att jag från början inte gillade gruppen, men blev indoktrinerad av Mr. Hellman vilket jag innerligt måste tacka honom för. Minns fortfarande en midsommar då jag och John A. stod på strandmässens veranda och rockade loss till "Killing in the name".....galet.

#3 Det stora blå - "Soundtrack"
Tja, vad ska man säga. Har redan spelat slut en skiva, köpt ny och gjort kopia på den. Sovmusik, chill musik och framför allt den musiken som alltid åker på när jag är ovanför Santa Monica beach på Ocean blvd i Los Angeles.. Tidlös.

#4 John Legend - "Get lifted"
Minns fortfarande att det 2004 rådde en viss torka på nyheter och jag rådfrågade min musik-guru Stefan vad som fanns att se fram emot. John Legend. Sen droppar han Used to love you" och låten som ger mig rysningar bara jag tänker på den, "Ordinary people". Såg honom också live på Annexet för nåt år sen vilket bara spädde på den redan existerande idoliseringen av den fantastiske soulsångare.

#5 Oasis - "What's the story morning glory"
Denna vinner oerhört mycket på titelspåret "Wonderwall" som kan verka uttjatat. Men i och med starka minnen som förknippas med låten och skivan är det inget snack. Det som gör den bättre än debutalbumet "Definitly maybe" är att de har mjukat upp soundet en aning och Liam har tonat ned rösten och inte är lika skräning.

Självklart är det oerhört svårt att motivera varför tex TLC - "Crazy, sexy, cool", Metallica "Black album" & "....and justice for all", Wu tang clan - "Enter the wu-tang" Cardigans - "Long gone before daylight", Brandy - "Full moon" och Eminems "Marshall Mathers LP" inte kom med, men så blev det.

Framöver kommer även bäst just nu och en singellista. Håll ut

onsdag, augusti 15, 2007

Kalaspuffar

-Joooooo, men jag viiiiill ha kalaspuffar!!
-Nej, det blir inga har jag sagt.

Undermedvetet visste jag nog att det inte skulle bli några kalaspuffar, men ändå måste man ju försöka. Jag var väl 6-7 år och återigen var det den där j-a fullkorns-müslin som hamnade i filen med kli och annat nyttigt som ingen 7-åring i världen vill ha. I retrospekt borde jag nog tacka min mor för att hon inte köpte de där puffarna och idag när jag faktiskt kan köpa kalaspuffar, så köper jag ändå müsli.

Nu var det i och för sig inte mina matvanor vi skulle gå in på, utan snarare företeelsen att man har ett begär och vill ha något som man inte kan få. Hur många killar sitter inte och onanerar (metaforiskt) över en Ferarri i en tidning? Hur många tjejer gör inte detsamma i en exklusiv heminredningstidning? Ok, schablonbilder på manligt/kvinnligt, men vi spar den diskussionen till en annan dag.
Vad är det då som får oss att begära det ouppnåliga?

Drömmen. Att OM jag vinner på lotto, eller OM jag får det där sista kortet i poker, det som räddar min hand så jag vinner, DÅ går allt i lås.
Tyvärr blir vi mer cerebrala med tiden och inser att drömmar kanske borde stanna vid drömmar, men trots allt så hindrar det oss inte från att ändå vilja ha det vi inte kan få. Drömmen finns kvar trots insikten att det är lika stor chans som att bli träffad av blixten.
Och trots allt, visst somnar du lite bättre om du har det du vill ha på näthinnan med tanken: Imorgon - då kanske det händer.
Vi rundar av med 2007 års bästa citat:
-Vi ligger alla i rännstenen, men vissa av oss tittar upp mot stjärnorna. (Oscar Wilde)

Vad jag vill ha? Well, det är inte kalaspuffar längre.........

lördag, augusti 11, 2007

Irritationsmoment

Ok, dags att spy lite galla. Det är inte ofta, men nu är det dags. Vissa saker får mig i mer eller mindre utsträckning att bli irriterad. Här kommer topp 3 just nu.

1: Skrattpratare
Detta är en person som i slutet/under varje mening lägger till ett menlöst skratt. Jag vet inte exakt VAD det är som gör detta så irriterande, men det är det. Skrattet är inte problemet, glada människor är bara positivt. Det är själva beteendet som irriterar mig.

2: Cykelblockare
Detta är långsamma cyklister som prompt ska vara längst fram vid varje stoppljus. Fattar de inte att de bara är i vägen? Även om jag står vid angiven stopplinje ska dessa personer glida fram, trots att de redan blivit passerade, och stå liiiite längre fram. Puckon.

3: Handsfree betyder fria händer
Varför går folk omkring med mobilen i handen när de använder handsfree? Det ser ut som om de gick omkring med en muffins i handen på ett café. Det heter handsfree (översättning fria händer om det var oklart) och själva funktionen är framtagen just för att man ska slippa gå omkring med mobilen i handen. Släpp sargen och kom in i matchen för fan.

onsdag, augusti 08, 2007

Jag och Tom Hjelte

Förutom att han har blivit kallad importerad asiatisk skvallerkärring och att han är pedo så har vi en sak gemensamt from nu - en ute och inne lista. Så här är min:

Inne:

*Cykla. Det går fort, pulsen går upp och adrenalinet flödar. Också det klart skönaste och snabbaste sättet att ta sig runt stan.

*Facebook. Jag tackar och hatar Simon R och Max som introducerade denna sida.

*Att vara ute. Sommaren börjar lida mot sitt slut och då måste man passa på att njuta av vädret.

*The Stone roses - "I wanna be adored". Flashback från en svunnen tid då jag tyckte låten var ok. Nu är den sommarens softa låt #1. Revival var ordet.

*Corona. Fick ett ordentligt uppsving efter USA-resan och är nu oumbärlig.....nåja.

Ute:

*Att jobba. Efter en sejour sen mer eller mindre mitten av maj har nu verkligheten kommit till byn. Nu fattas bara mörkret så man kan börja supa igen.

*Vädret. Vi hade 1 bra dag och 2 hyfsade dagar på Gotland. Resten var piss. Sista två dagarna regnade det KONSTANT! Semester i Sverige är verkligen ett hazardspel.

*Att det har börjat läcka på min toalett och en eventuell renovering kan visa sig oundviklig. Dessa brukar heller inte direkt komma med en reaprislapp om vi säger så. Svar på måndag.

*Alex Schulman. Jag kan inte bringa mig till att tycka det han gör är bra. Efter flera försök med hans blogg och kolumner måste jag ge upp. Slutledningen är att han är hype-kändis, dvs ligger på ca 12-13 min av de 15 just nu. Bevisa mig fel Alex. Om det är någon tröst så är han bättre än Tom Hjelte i alla fall.

tisdag, augusti 07, 2007

Jag lovar att bli en sundare och bättre människa......

Min absolut sämsta egenskap (förutom att jag är överironisk, neurotisk, överanalyserande, spydig och för konservativ då förstås) är att jag är en riktig procrastinator. Procrastinate är ett roligare och bättre ord än "skjuta upp" men det är just det jag gör.

Exempel ett: Det har legat en plastpåse brevid soffan i ca 3 dagar nu (tog upp den för nån timme sen) Jag har sett den och gått förbi. Varför inte bara plocka upp den på en gång?
Svaret är att det inte bekommer mig. So what?

Exempel två: Jag köpte våtrumssilikon för nån vecka sen för att fylla en öppning i badrummet, men gjorde det först idag - varför?
Svaret......hmmm, det har fallit i glömska lite grand.

Det här ska bli hösten då jag ändrar på detta. Jag ska bli bättre på något och det här ska jag lyckas med........hoppas jag (akta trädtopparna ^^)
(vad sa vi Max - ironi i text.)
Detta är också den stora skillnaden mellan mig och min far. Jag har hans pedantiska anda, men bara i vissa aspekter som tex sortering av CD-skivor eller skovård. Men när jag är där så skärper jag mig alltid lite.
Fan, får väl sätta upp en bild på farsan på kylen så något blir gjort här hemma.

Stjärnor, trädtoppar och att tänka på procenten

Efter många kvasianalyser under en veckas tjoande och tjimmande på Gotland är det nu dags för en lite mer djuptgående.
Jag kommer dock vidhålla att om det finns kallbadhus så måste det finnas varmbadhus annars behöver det ju inte heta kallbadhus utan bara badhus.

Sikta mot stjärnorna så träffar du trädtopparna.
Det uttryck skall avspegla ett gott försök, som slutar med ett hyfsat resultat. Det man vill säga med det är alltså att bara man försöker så är det gott nog. Du försökte i alla fall. Men om du går in i ett försök halvhjärtat med talesättet i åtanke, hur kan du då veta att du verkligen försökte? En liten del av dig har ju redan accepterat att det är ok att inte lyckas.
Om du fortfarande tycker uttrycket är värt att validera, prata med Per Elofsson. Här har vi en kille som dedikerade 2 år av sitt liv för en dag - 3 milen i Salt Lake city OS 2002.
Utan tvekan var han i sitt livs form, men försökte haka på en "upp-över-öronen" dopad Johan Mülegg och var tvungen att bryta efter ca halva loppet.
Per visade att han definitivt skulle ha vunnit och var den moraliska vinnaren. Men utan medaljen i handen är det som att vinna just det han har i handen - ingenting.

Självklart ska man ha mål och drömmar, men just där särsklija dem. Ett mål är något realistiskt - satsa 100%. Och en dröm är just det - en dröm. Har du ett mål, go for it och ge dig fan på att lyckas så kommer du oftast lyckas. De hinder du sätter upp för dig själv är oftast de svåraste, trust me.

Ett litet sidospår som kom upp - jag AVSKYR folk som säger att man ska sats 110%. 100% kommer alltid att vara 100%. Varifrån ska de där sista 10% komma?