fredag, augusti 31, 2007

Topp 5 bästa låtarna i år.

Då var det dags för denna lista. Och igen så var det sannerligen inte lätt att hitta de fem som är BÄST. Så jag rådfrågaden min iPode (mest spelade låtarna), bästa minnen av låten och hur mycket gillade den när jag hörde den första gången.
Det gav följande lista (ingen inbördes rangordning bland de fem skall poängteras)

1) The stone roses - "I wanna be adored"
Den första av två på listan som steg till ytan tack vare filmen Hooligans. Minns att Mr. Hellman var såld på dem för många år sen, medans jag gillade vissa låtar, bland annat denna. Så i år stiger den till ytan och var balkonglåten #1 på Gotland. Här är låten.



2) Saigon - "Don't you baby"
För alla er Entourage fans så är Saigon ingen nyhet. Jag är väldigt mycket för ett skönt beat i låten och inte så mycket vad texten säger. Denna sköna "anthem"-låten går varm när det vankas fest och på gymmet.

http://www.zshare.net/audio/26798979c4ddb5/

3)Cassie - "Me & U (Krazy fiesta remix)"
En skön retrobörjan som får dig att tänka på neon, Miami Vice och Jane Fonda workouts. Hittar du originalet så är det en 3:a på en bra dag. Denna remix är en riktigt skön festlåt som får den mest motvillige dansaren att skaka rumpa.
(har tyvärr inte hittat nån video eller länk, men vill du höra den så går det att ordna)

4) Terence Jay - "One blood"
Den andra av de två låtarna från Hooligans. Riktigt soft låt som verkligen passar in i den sekvensen av filmen då den spelas. Luta dig tillbaka, släck alla lampor och låt dig hänföras.




5) Nelly Furtado - "Say it right"
Har gillat en del av hennes tidigare låtar, men tycker att de varit lite för popiga. Här får hon ett bra beat av Timbaland och chansen att använda sin röst som hon borde. Bra startlåt när man ska ut på en cykeltur.



Bubblare: T-Pain - "Bartender", Black lab - "Gone", Ison & Fille "Va e de för mode?", UKG - "International players anthem" och

Adam Tensta - "They wanna know"