tisdag, augusti 07, 2007

Stjärnor, trädtoppar och att tänka på procenten

Efter många kvasianalyser under en veckas tjoande och tjimmande på Gotland är det nu dags för en lite mer djuptgående.
Jag kommer dock vidhålla att om det finns kallbadhus så måste det finnas varmbadhus annars behöver det ju inte heta kallbadhus utan bara badhus.

Sikta mot stjärnorna så träffar du trädtopparna.
Det uttryck skall avspegla ett gott försök, som slutar med ett hyfsat resultat. Det man vill säga med det är alltså att bara man försöker så är det gott nog. Du försökte i alla fall. Men om du går in i ett försök halvhjärtat med talesättet i åtanke, hur kan du då veta att du verkligen försökte? En liten del av dig har ju redan accepterat att det är ok att inte lyckas.
Om du fortfarande tycker uttrycket är värt att validera, prata med Per Elofsson. Här har vi en kille som dedikerade 2 år av sitt liv för en dag - 3 milen i Salt Lake city OS 2002.
Utan tvekan var han i sitt livs form, men försökte haka på en "upp-över-öronen" dopad Johan Mülegg och var tvungen att bryta efter ca halva loppet.
Per visade att han definitivt skulle ha vunnit och var den moraliska vinnaren. Men utan medaljen i handen är det som att vinna just det han har i handen - ingenting.

Självklart ska man ha mål och drömmar, men just där särsklija dem. Ett mål är något realistiskt - satsa 100%. Och en dröm är just det - en dröm. Har du ett mål, go for it och ge dig fan på att lyckas så kommer du oftast lyckas. De hinder du sätter upp för dig själv är oftast de svåraste, trust me.

Ett litet sidospår som kom upp - jag AVSKYR folk som säger att man ska sats 110%. 100% kommer alltid att vara 100%. Varifrån ska de där sista 10% komma?

1 Comments:

At 11:33 fm, Anonymous Anonym said...

Ibland glänser du. När tänkte du släppa det där med kallbadhuset?

 

Skicka en kommentar

<< Home