fredag, mars 28, 2008

Fitna

Detta är ett uttag från ett forum jag är med i.

Fitna

a dutch movie with english subtitles just for you, it worth watching but thats all,

made by a Politician here in Holland bout how Evil the Islam is and the Hatred vs Jews,

check it out

----------------------------------------

.....

This short film, is a story of 2 tales for me.
For those of you who read it, I wrote a blog a while back about this and this "fear of terrorism" which should be getting as much day-light as the fear of slipping on a soap in the shower. Because that's MORE likely to be your cause of death, than a terrorist attack.
The proclaimed war on terror by the U.S is complete B.S. It's sole purpose is for the U.S to have a reason to meddle in the middle east and control the oil.

And islam is actually the only religin that accepts the fact that god has different names for different people and religions. All other religions state that their god is the only one. The irony of it is that one of the most fanatic and old school mulsims, called wahabism, are located in Saudi Arabi where the U.S have their biggest ally.

The people speaking and the clips in the film are ideas of some majorly fucked up people, fanatics, and there will always be those ready to say these things, and the paper to scare you with those words on a headline.
I'm not denying that these people are determined and should be feared, but with modesty. Like I said eaerlier, there are hardcore muslims, but the majority are just like you and me and don't agree with these people. And by that, they also are enemies of the hardliners. Ironic, huh?

There was a headline saying that there was a muslim holliday being celebrated in Holland. That is one thing that I don't like if it was a national holliday that is.
We had a similar thing in sweden where the national anthem was banned from schools because it was concidered to be racist (Swedish nationalists sang it) Go figure.
To some degree I do agree with the fact that there is sometimes an oversensitivity towards minorities and you cop it of as being "their way".
I don't have an in depth knowledge in what I'm about to write, but from what I gather, people from the western hemosphere are foreced to adopt the way of life in an islamic country when living there, but when the roles are reversed, things aren't the same.

Sure people are entitled to their beliefs and customs, but when it affects the indigenous population, that's where I draw the line.

Finally, I have to fall back on my old ways of misstrusting anything that's a headline or taken out of context.
I can imagine that this stirred up a shitstorm in Holland because I don't think it's an accurate depiction of muslims.
I promise, that if you take a camera, go into the deep south or red-neck part of the United states, you'd find people saying fucked up shit like this as well.

I can imagine that this stirred up a shitstorm in Holland?

torsdag, mars 27, 2008

Ken Lee 2

(Om du inte sett den tidigare Ken Lee bloggen, kolla den först och sedan denna)

Back by popular demand - Valentina Hasan!
Hon har haft näsan i engelskaboken, tagit dit en doa-kör och det är en sån underbar "We are the world" möter den där svettiga dagen efter karaoken på en finlandsfärja där man inte riktigt vet om det är närstående som hejar på, folk som verkligen gillar det eller dem som bara applåderar för att det är så dåligt att det måste applåderas.
Enjoy!

onsdag, mars 26, 2008

S.M.R

Uttrycket betyder väl inte en handling som egentligen utförs någonsin. Men det säger desto mer exakt vad du vill och menar.
Just nu har jag två personer som kan göra det hela dagen. Vilka klåpare!!! Skulle fan inte kunna leda en haj till en blodig köttbit.

Det är fortfarande ett mysterium för mig hur personer utan några som helst ledaregenskaper ändå får just leda? Nepotismens pendel har i och för sig svingat i min favör någon gång, men då vill jag ändå tro att jag varit lämpad för göromålen. I detta fall är det en travesti och ett hån som gör mig mäkta irriterad. När någon som skall leda använder passivt agressivt beteende därför att de inte kan ta en diskussion eller ett mothugg är det ett ganska klart tecken.
Tyvärr har och ibland även ÄR mitt sätt lite mer rakt på och gissa vem the bad guy är då?

Jag vet inte om det är min naivitet som får mig att fortfarande tro på kompetens och människors förmåga till utveckling, men det är ju bara slöseri med tid att hetsa upp sig över ett faktum som alltid varit och som alltid kommer att bestå......folk är idioter tills de bevisar motsatsen.

Det andra obetvivliga faktumet är också evigt..........jag är bättre än ALLA andra!

tisdag, mars 25, 2008

Ken Lee

Jag är väl säkert jättesen med den här, men den är ändå sååå skön. Älskar hur gubben (tvåa från höger) ser så TOTALT ointresserad ut och sista frågan säger allt. Enjoy!

söndag, mars 23, 2008

Filmer direkt från Södermalm

Bajare 1


Bajare 2

onsdag, mars 19, 2008

Peux ce que veux

Om det är någon som vet vad "peux ce que veux" betyder får du gärna lägga en kommentar.

Annars är det en disträ tid, men många tankar efter att ha läst Romeo Dallaires "Shake hands with the devil".
En jobbig bok dels pga många förkortningar och rätt svår engelska. Men också som jag tidigare skrivit eftersom den på ett så uppenbart sätt visar hur västvärlden och de drivande medlemmarna i FN snarare än att agera efter de humanitära målen, agerar efter de nationella monetära intressena istället.
Dessvärre är detta inte bara något nationellt, utan det börjar bli mer regel än undantag.
The way of the world isn't my way........

Ska läsa Chevy Chase biografi nu. Ingen kan beskylla mig för att inte kamma av hela spektrat av böcker i alla fall.

lördag, mars 15, 2008

Träningsnarkoman

Igår fick jag frågan om jag var träningsnarkoman. Vad svarar jag på det?
För mig är själva ordet en skymf och ännu ett tecken på vår dubbelmoral. Om någon INTE tränar och blir kraftigt överviktig är det synd om personen som inte rår för sina ätvanor/ämnesomsättning eller vad det nu kan vara. Personen möts med empati.
Men om man istället försöker hålla sig i form och gillar att träna ses det som någonting negativt? Det möts med en smula förakt.

Jo, det klassas negativt, varför heter det annars träningsNARKOMAN? Försök använda ordet narkoman på ett positivt sätt om du vill motbevisa detta.
För mig fyller träningen flera funktioner.
*Jag ett stillasittande jobb och behöver röra på mig pga detta.
*Att träna ger mig bättre aptit och jag sover bättre
*Eftersom jag opererat knät är det i den aspekten viktigt att jag inte väger för mycket
*Beach 2008

Sen ser jag inte vissa träningsmoment som just träning. Tex är tennis, badminton och basket för mig social verksamhet likstält med att gå och fika eller ta en öl för vissa.
Och om man tar det som definition så är alla med ett fysiskt påfrestande yrke träningsnarkomaner.

Kan det möjligtvis vara den icke-tränandes dåliga samvete som försöker racka ner på att jag pallrar mig iväg och tränar medans denne tränar soffdykning?
Vem vet?
Det jag vet är att jag mår bra och sen jag började sköta kost och träning lite bättre så har jag inte varit sjuk en enda dag.
(Jag tog i en stor mahogny-skiva efter dem orden skall tilläggas)

fredag, mars 14, 2008

Det görs inte sån här musik längre.

onsdag, mars 12, 2008

Det skeva leendet.

First impressions last.
Detta får vi alltid inpräntat och till viss del stämmer det. Jag ser dock detta som något trångsynta människor gömmer sig bakom för att de inte är kapabla att skönja förändringar och förbättringar hos människor runt omkring sig.

Vad som hände mig var att en person i min närhet som jag träffar någon gång i veckan kommer in i rummet en morgon samtidigt som jag gäspar (klockan är ca 08.00) och fäller en kommentar om barnslighet och omognad.
Eftersom vi inte ses så ofta kan jag bara tolka det som att hon gör bedömningen på intrycket av en gäspning. Och visst ändrar vi inte på oss under ett decenium, eller hur?
Sen fallet jag inte in under hennes schablonbild av vuxen-hood som definieras genom en volvo, hund, radhus och minst 1barn. Det spär väl på det hela antar jag.

Jag kan inte annat än le åt faktumet hur trångsynt och rigid denna person är. När du fortfarande håller kvar vid samma bild av en person efter 10 år, vad säger det om din utveckling?
Ah well, vem vet, jag kanske fortfarande är en omogen spoling som inte får ihop några vuxenpoäng?

Någon som hakar på till Kos i sommar? Ljummen Schlibowitz med fruktsoda till alla!

tisdag, mars 11, 2008

Det viktigaste som hänt under helgen.

Ska för en gångs skull släppa den uppenbara idiotin i att en tidning på två dagar lyckas skaka fram detta som det viktigaste som hänt på 48 timmar:
-Våldet i tvättstugorna ökar.

Ok, det ökar. Men är det från 1 fall, till 2? Och vad är det här för våld egentligen? Står man med kniven i handen för att få använda mangeln? Har man med sig livvakter som håller tvättkorgen åt en?

Eftersom jag de senaste åren inte bott på platser där det finns en stor central tvättstuga är detta inte ett problem för mig. Jag minns dock min uppväxt då detta var fallet, men våldet? Det kan jag inte minnas.
Däremot så minns jag invasionerna när en speciell etnisk grupp mer eller mindre barrikaderade sig och helt sonika tog alla maskiner.
Ska inte nämna gruppen, men jag minns att min mor har ett förlegat lexikon där beskrivningen av denna grupp var:
-Vanligt arbete uthärda de icke. De driver runt i flockar från stad till stad och livnär sig på gyckelspel och lurendrejeri.

Heeeelt sjukt! Och det här är inget som är århundraden gammalt, vi pratar 50-60 år. Och nej, det är inte rasbiologiska institutet i Uppsala som gett ut boken, utan ett välkänt bokförlag.
Ok, beside the point, tillbaka till tvättstugan.

Det närmaste jag kommit är väl för ca 1 år sen när jag bokat 2 tider, 10-12 & 12-14 tror jag det var. Men då jag var lite trött pga en hård dag innan, vaknar jag ca 10.45 och någon har då tagit tiden (rättmätigt eftersom man har 30 min på sig att starta)
När jag sedan ska starta passet 12.00 ligger tvätt kvar och jag lämnar en lapp i stil med:
"Vänligen ta bort färdig tvätt efter avslutat pass"+mitt namn.

Sure enough, ett kort tag senare ringer en arg signal på dörren och självklart är det grannen ovanför som jag haft några duster med som står där.
I en mycket otrevlig ton förklarar han att lappen är onödig och att jag kan komma upp och ringa på.
När jag efter hans harang förklarar att JAG hade tiden innan och omöjligt kan veta vem som tvättar. Han blir genast defensiv och osäker, stormar bort till tvättstugan och i förbifarten upp för trappan mumlar han något om en bokning nästa dag.
VICTORY!!!!!
Martin 1 - Grannen 0.

Och på temat tvättstuga så var jag ledig igår och hade tvätt, besök till telefonbutiken och träning bokat. Döm av min förvåning när jag kommer in och har vatten upp till anklarna.
Now that's something you don't see every day.

Gissa om jag lämnat tvättmedlet på golvet istället för på bänken som jag brukar? Livet verkar ha sinne för humor och lite ironi. Hur kan jag då INTE gilla livet?

måndag, mars 10, 2008

Musik och minnen

Det är galet vad musik kan trigga igång minnen. 3 låtar som alltid kommer få mig att tänka.

1) Oasis - Wonderwall. (En svunnen tid - Oslo '95)
2) Barry Manilow - Copacabana (Spelas alltid då vi når en speciell plats med Volvo)
3) Cardigans - For what it's worth (Spanien 2000)

Klassiker!

söndag, mars 09, 2008

Låt dom leka sitt jävla krig......

Nu är det säkert en och annan som hållit andan i väntan på vad blog-killen ska skriva om kvinnodagen. Så, här är det:
-Låt dom leka sitt jävla krig.

Detta är alltså helt otippat ett citat från Repmånad där Loffe Carlsson pratar om befälen på repmånaden. Och jag har väl lite samma inställning. Om världens kvinnor vill manifestera mot alla orättvisor, låt dem gör det då. Alla har rätt till sin åsikt, bara dem inte kör ner den i min hals oförhappandes.

Men som jag tidigare tagit upp så finns det alltid något grupp/falang som blir förfördelad. Lika lön är ett rimligt argument. Men att det finns för få kvinnliga chefer är ett tveeggat svärd i mina ögon. Beror det på att kvinnor blir förfördelade av de grupper av manliga chefer som gaddar ihop sig, eller beror det på det faktumet att det inte finns tillräckligt kompetenta kvinnliga chefer?
Eftersom jag inte har mer kött på benen i frågan låter jag det bero, men det är en intressant frågeställning.

Det roliga, eller snarare tråkiga är att det finns en annan sida av det myntet. Jag har tidigare nämnt det någon gång, men siffrorna i vårdnadstvister är skrämmande ur en manlig synvinkel. Detta pga av en förlegad MANS-syn vad gäller vård av barn.

"Män är sämre på att ta hand om barn än kvinnor."
Om detta sägs i ett fikarum skrivs det av med ett löjes skimmer och orden "ja, men det är ju så" följt av ett lite osäkert bifallande skratt. Det är ok att skämta och säga något sådant.
Men om man sedan i nästa mening säger:
"Kvinnans plats är hemmet för att ta hand om barnen."
Då blir det ramaskri och ord som "mansgris" och "chauvinist" kommer som ett brev på posten.

Sen vill jag bara poängtera att ingen är en större feminist än jag. Jag älskar alla kvinnor, hell dig kvinna. (Förutom dem som trakaserar mig på Facebook och ringer mitt i natten för att jävlas)

Så hell dig o kvinna, du gudabenådade kreation, vars fel och brister endast är en fjärt i jämförelse med den manliga förtryckarmekanismens egofixerade brakskit.

.......my words coming out of Tylers mouth, he he.

fredag, mars 07, 2008

Shake hands with the devil

Utdrag ur "Shake hands with the devil" av Romeo Dallaire.

Brent, Marek and Stefan were sent to the Gikondo Parish Church on another rescue mission. As they arrive Stefan went inside while Brent stood by the door to cover him. They confronted a scene of unbelievable horror - the first such scene UNAMIR witnessed - evidence of the genocide, though we didn't yet know to call it that. In the aisles and on the pews were the bodies of hundreds of men, women and children. At least fifteen of them were still alive but in a terrible state.
A baby cried as it tried to feed on the breast of its dead mother, a sight Brent has never forgotten. Pazik found the two MILOBs (obeväpnad FN-observatör, who were in a state of greif and shock.
The RGF (president-armén) had blocked the area and gathered all Tutsis into the church.
The priests and MILOBs had ran there hearing the screams, but were slammed up against the wall with rifle barrles at their throats. They were forced to watch at gunpoint as the gendarmes collected all identity cards and burned them. Then the gendarmes welcomed in a large number of civilian militiamen with machetes and handed over the victims to their killers.
Methodically and with much bravado and laughter, the militia moved from bench to bench, hacking with machetes. Some people died immediately, while others with terrible wounds begged for their lives or the lives of their children. No one was spared. A pregnant woman was disembowelled and her fetus severed. Women suffered horrible mutilation. Men were struck on the head and died immediately or lingered in agony. Children begged for their lives and received the same treatment as their parents. Genitalia were a favourite target, the victims left to bleed to death. There was no mercy, no hesitation and no compassion. The priests and the MILOBs, guns at their throats, tears in their eyes, and the screams of the dying in their ears, pleaded with the gendarmes for the victims. The gendarmes' reply was to use the rifle barrels to lift the priests' and the MILOBs' heads so that they could better witness the horror.


Vi vill gärna tro att vi efter några tusen år av krig blivit mer civiliserade, men faktum är att detta hände inte nån gång under 1500-talet. Året var 1994 vilket jag innan att ha läst boken, alltid förknippat med fotbolls-VM i USA.

900 000 människor dödades på 100 dagar. Det ovanstående är bara ett exempel med ett hundratal människor. Och om du vill skriva av det som att det är i Afrika och ett oroligt land där, tänk igen. Det är VI, den civiliserade, "fina", vita västvärlden som skapar den här skiten. Dels genom våra förfäders bedrifter där gränser drogs efter eget tycke som skapar problem idag.
I Rwanda är det Belgarna som har gett Tutsi minoriteten makten och gjort dem till den bättre av de två parterna för att sedan lämna det vind för våg.
Det är VI som är FN där man istället för att gå in och försöka avstyra folkmordet, använde rapporterna från personal på plats för att avskräcka medlemsländer att skicka trupper dit och stoppa det hela.
FN-personal på plats visste vart den militanta milisen gömde sina vapen INNAN kriget bröt ut, begärde att få beslagta dem, men fick avslag från FN.
Det är VI som plundrar länderna på deras naturtillgångar, köper till underpriser och inte frågar vartifrån de kommer, eller hur de införskaffats.

Till råga på allt, har belgarna, den tidigare kolonialmakten i landet, som för övrigt drog sig ut rätt tidigt, i efterhand mage att göra mest väsen om de 10 egna soldaterna som dog under den första dagen då folkmordet började. Självklart värnar man om sina egna, men 10 människor gentemot 900000, ja vad säger man?
Så nästa gång du läser om oroligheter i ett land i den så kallade tredje världen. Kolla då vilka väst-länder som har ett finger med i spelet och vad det egentligen handlar om.

Ernest Hemingway once wrote:
-The world is a fine place, and worth dying for.
I believe the second part.

(Vill du läsa mer har du en länk här och du kan söka på Rwanda på Wikipedia, eller Romeo Dallaire på youtube.)

onsdag, mars 05, 2008

Rätt beslut.

Jag vet att jag har gjort rätt, men ändå så känns det som ett misslyckande. Varför jag har gjort rätt är för att jag vet att i slutändan kommer detta beslut att bita mig i röven 10 faldigt jäfört med känslan av misslyckande just nu.

För er som spelar poker är det som att lägga en stark hand bara för att du vet/anar att den du spelar mot har en starkare hand. Det är rätt beslut, även om det känns fel.

Jag känner inte för att bli mer detaljerad eftersom det gör varken från eller till. Säg bara "ja, du gjorde rätt" så är jag nöjd.

I landet av blinda......

Jag börjar verkligen bli innerligt less på att det alltid är någon skavank som gör sig bemärkt. Denna gången är det inte idrottsrelaterat, men just känslan av inte vara 100% tär på mig. Problemet är en semi-nackspärr som inte vill ge med sig.

Underskatta aldrig värdet av god hälsa mina vänner. Det varar inte för evigt och ska inte tas för givet.

Igår var jag och spelade basket med gamla vänner och inte med mitt vanliga lag. Jag tänker inte proklamera att jag är något ess, men har väl trots min ålder rätt hyfsad kondition och kan fortfarande spela hyfsat bra. Här är det mer på motionsnivå och framför allt i slutet av träningen märktes det att orken fanns kvar och jag har väl en växel mer än de flesta här. Så som det heter "i landet av blinda är den enögde kung".

måndag, mars 03, 2008

Tomhet!

Ibland får jag bara den där känslan av att.....att det inte finns något mer. Jag har gjort allt, sett allt och prövat allt. Det jag kan likna det vid är en person som tappat sin vision.
Vardagen har just blivit vardagen och jag tillåter mig själv att bli lite nedstämd när jag egentligen inte har något att vara nedstämd över.

Kanske är det bara den långa, mörka vintern som tar ut sin rätt och det jag behöver är lite sol och ett skönt dopp.
Det kan också ha att göra med den boken jag just nu läser. Den ger vatten på min "Seven"-kvarn där jag blir cynisk och inte hyser någon vidare förhoppning för varken mänskligheten eller dess godhet.

"Let's pray that our capacity for forgiveness doesn't run out before our capacity for tearing eachother apart."

söndag, mars 02, 2008

Ingen aning

Den tidigare bloggen får ses som en omage till spriten......you gotta love that shit.

Era jävla svin

Eftersom jag vet vilka som hänger här och vad som säg så tolkar jag denna stilla tystnad som ett kort bifallande.........de är ju trots allt nöttterna i krokarna som styr skiten.............han är så blond.....