torsdag, november 29, 2007

Ja det är skönt när man får lätta ankar.....

Som vanligt så är det inte killen i filmen som har skrivit brevet. Jag förnekar allt. Vilken trip det är att bege sig ut på en tur till våra grannar i öst. Denna gången blev det de "dumma, plattfotade och strålskadade" som förärades. Eller nja, inte riktigt heller eftersom det sattes upp olika hinder för vårt ändrande landet och mestadels var det egna käppar i hjulet.
Men å andra sidan snurrade samma hjul fram några klassiska gin-drinkar till frukost och det krävdes inte många sådana och några sköna låtar för att humöret återigen skulle vara på topp.
Ambitionsnivån var det heller inte något fel på utan vi fick ihop ett skönt gäng till bastun och jacuzzin och det gjorde inte dagen sämre på väg tillbaka mot gamla svedala.

På förhand hade de elaka tungorna hos belackarna talat om svineri osv. Men jag kan glatt meddela att det hölls en ganska hög nivå på tillställningen, om än med vissa gupp i vägen. Men säg en fest där det inte spills lite vin eller uppstår mindre meningsskiljaktigheter?
Det ska erkännas att det var en lite medtagen skara som anlände i onsdags, men nere och ute är två vitt skilda saker.
Personliga minnen:
*Att det inte bara pratades jobb och bilar utan även lite mer personligt uppskattades.
*Inte bra att tappa besinningen, men man får stå sitt kast och bära hundhuvudet ett tag.
*Hur kan man INTE ha bacon på en frukost-buffé??? Avskum!
*En vino veritas. Dina styrkor och svagheter kommer fram och de som på förhand verkade ha negativa sidor visade sina tydligt liksom de som har positiva.
*För första gången backade jag inte en kompis, men i det här fallet gällde inte att stå bi i vått och torrt utan något mer. Sorry bro, you're on your own.
*After 8 gjorde succé - är någon förvånad?

Ett stort tack till er som var där och förgyllde turen - när går båten igen? Min slutade gunga i morse.

Så retro - så rätt

Klar favorit just nu. Bäst att vänja dig om du tex. ska åka till Oslo inom en snar framtid e.d. Höstens/vinterns "Go your own way" på delad första plats med Lynard Skynards "Free bird"

söndag, november 25, 2007

Skiten hittar en ändå

Vart finns det där perfekta gömstället? Där trubbel inte hittar en och allt flyter på. Jag vill minnas att jag, i ett övermodigt tillfälle skrivit att event, även tråkiga sådana livar upp tillvaron.
Om sanningen ska fram så har jag på sistonde försökt leva en trubbelfri tillvaro. Hur gör man det? Jo, du eliminerar sådana saker som generellt brukar skapa problem i ditt liv. Alla har olika ömma punkter, men tre som jag tror är universala är familj, kärlek och pengar. Tex, spelar du spel om pengar blir det ett stressmoment om du börjar förlora. Ja, du förstår teorin.
Det som dock är oundvikligt är den fjärde, okontrollerbara faktorn. Vänner som belastar dig med vetskapens börda.

Jag tänkte här gå in på detaljer, men det tjänar ingen på. I korthet så har jag blivit ombedd att ljuga för en väns räkning och omständigheterna gör att jag inte är helt nöjd med det. Eftersom jag tidigare valt detta som forum för något som jag borde sagt direkt till personen i fråga ska jag försöka gå emot min personlighet och också göra det. Så inga smaskiga detaljer, inget skvaller.
Du som läser får helt enkelt nöja dig med att veta att jag har mycket svårt för människor som bryter förtroenden. Det är nog mitt mest finmaskiga nät som avgör vem jag är bekant med och har förtroende för.
Scenario:
Du är ute på lokal, säg Café Opera och in kommer fröken Fager som har ett förhållande, om än ett olyckligt sådant. Du är intresserad av henne, vad gör du?
Jag fick rådet av en vän att köra på och inom mig så ville jag göra det. Men där kom personligheten fram. Den liknelse jag kan dra är när Mark Levengood på en talkshow ombeds att svära och skälla ut en person. Efter mångt och mycket trugande från programledaren spänner han sig och ut kommer det efter en lång paus:.......nej, jag kan inte.
(tjejer byt genus för att historien ska fungera för er. I jämlikhetsdebatten kände jag mig obligerad att lägga till detta för att inte trampa någon på tårna.)

Man kan ta tigern ur djungeln, men inte djungeln ur tigern. Vi är nog mer programmerade än vad vi tror. Om någon vill bli basic-analyserad i sin personlighet, ge mig 3 ord som beskriver dig så kan jag fylla i rätt många till....vill jag tro i alla fall.
Och där kan du också börja lära känna en person som du träffat hela livet, men hur pass väl känner du dig själv? Vad har du för triggerpoints? Vad gör dig glad? Vad gör dig ledsen?
Lär du känna dig själv (nej, inte på det sättet...pervo) bättre är det också ett stort steg mot att bli en bättre och mer komplett människa.
Slow motion is better than no motion.
Lev väl mina vänner. En dag kommer vi alla gödlsa liljor........

söndag, november 18, 2007

Ålderskris

Det är märkligt det där med åldersfixering. Du ska ha en kris vart tionde år, agera din ålder och endast fraternisera med de som är i samma ålder som dig själv.
Men det är väldigt sällan åldern i passet reflekterar din verkliga ålder.
Och det ironiska är att det oftast är andra människor som sätter dessa begränsningar.
-Nej, vi kan inte anställa x, han är för ung.
-Men en kvinna i din ålder kan väl inte göra sånt?

Jantelagen börjar spöka igen. Kan/vågar inte jag göra det ska ingen annan göra det heller för att få mig och må dåligt.
Jag har efter gymnasiet oftast haft vänner som är yngre. En del beror på basketen. Där slås alla coacher ihop i en grupp och då blev det så att jag var äldre, men absolut inte äldst.
Men för mig är det av ringa betydelse. Vem du är, vad du står för och hur du för dig är oerhört mycket viktigare attribut. Och vad gäller förhållanden har jag en klar bild. Jag fick nämligen min värdegrund verifierad under sommaren då jag träffade en madam och ålder kom aldrig på tal. Efter ett flyktigt förhållande (finns det några andra?) visade det sig sen att hon var rätt ung, men absolut inte agerade eller betedde sig "som man ska i den åldern".
Så varför ska då åldern spela roll? Vem sätter gränsen för hur stor skillnad det ska vara i ålder mellan två personer? (förutsatt att båda är myndiga dvs. Vi ska inte gå in på barnporr och lärare som har förhållanden med sina 12-årig elever, det är bara så fel.)

Jo, det är människor som ska föra över sin åsikt på andra. Vem är det som säger att DIN åsikt är den rätta? Självklart kan du yppa den, men gillar du det inte sen är det bara vända dig åt ett annat håll. Och jo, man kan ha otroligt mycket gemensamt även om ålder skiljer.
Sen har vi den klassiska:
-Åh, gud vad barnslig du är.

Tack säger jag då. Den dan jag tappar barnasinnet och humorn i mitt liv lär jag nog dingla ifrån galjen. Det är ett utlopp och en ventil där du släpper din seriösa vardag, om än bara för ett litet tag så är det extremt nödvändigt.
Igen, hämmandet. Jantelagen. Om jag inte kan/vågar göra sånt som är barnsligt ska ingen anna göra det. Är nog lite inne och nosar på det som skrevs i tidigare blog om att ha en fasad och ta sig själv på för stort allvar.
Slappna av, andas ut och njut av livet och dina vänner....oavsett ålder. De är dina vänner och på en lång nog tidsskala är din överlevnadsfaktor noll. Vill du då spendera livet sur, tvär och hämmad?
Ja? Ok, det är ditt val. Jag tänker springa runt Stureplan i kallingarna, spela bilspel och träffa mina vänner.

Enjoy life!

Fasaden

Den senaste tiden har jag börjat ägna lite mer tid på att lyssna på folks platityder och försöka skärskåda människor runt omkring mig.

Det som har slagit mig mest är hur livrädda folk verkar vara för att visa sitt riktiga jag och hur hårt många jobbar för att upprätthålla en fasad utåt.
Nu ska jag inte börja kast sten i glashus, eller sätta mig på höga hästen Bruntes rygg och säga att jag inte gör detsamma. Men jag vill dock tro att jag har en ärlighet över mig själv som är lite större än de flestas.
Det är antagligen något som skrämmer vissa, men för min del är jag glad att de vännerna jag har är riktigt bra sådana. Det har varit en självsållande process skulle man kunna säga. De som inte vågar prata förtroligt eller är sig själva (tro mig, sånt märks) har inte heller blivit de riktigt bra vännerna.

Men sen har ju självklart mina vänner begränsningar liksom jag och vissa skulle aldrig säga att något är dåligt eftersom fasaden då skulle krakelera.
/////
Tog ett litet break, fyllde på cola och läste vad som skrivits. Tror det jag försöker säga är att jag blir lite besviken på människor som inte är sig själva, utan försöker vara någon som de tror att alla andra vill att de ska vara.

torsdag, november 15, 2007

Nu är det fan synd om finnarna

Jag kan inte säga att jag har mycket till över för finnar. Mest pga rivaliteten i hockey, deras fallenhet för att bara sjunga inhemska deppiga låtar när det vankas karaoke på kryssningar och för att de kan supa bättre än vad vi kan (vi håller det politiskt korrekt)

Men nu är det fan synd om dem. Läs --->> här <<---

Hoppas innerligt att inte denna galenskap sprider sig hit!

onsdag, november 14, 2007

Information overload

Det har inte blivit nåt de senaste dagarna. Jag vet inte riktigt varför, men tesen utgår ändå ifrån att jag har haft så mycket input att när det väl kommer till kritan så har det blivit en flaskhals av bokstäver, tankar och utsvävningar.....sen har jag inte druckit nåt nämnvärt senaste veckorna och som alla vet så är ju det inspirationskällan #1.

Så det blir lite lösa tankar och observationer.
--------------------------------
Jag har nu läst 3 olika recentioner av Alicia Keys nya skiva och det bådar gott. Som vanligt synd att singeln dödas på radio och TV (även fast jag knappt nyttjar de två medierna, går det inte att undvika)
Det roliga är att den ene klagar på att det inte är någon nyskapande skiva, medans andre välkomnar återgången till det enkla soundet.
--------------------------------
Jag har haft jäkligt dåligt med energi över lag. Träning, lite mindre sömn eller att det börjar bli mörkt och vetskapen att det ska vara så de närmsta 5 månaderna är nog kombinationen, men mestadels det sista.
--------------------------------
Jag tänkte skriva en blogg om att jag är lite less på att ofta få vara den som initierar event med mina vänner. Vad händer? Dagen efter blir jag bjuden på en tillställning. Mitt glas var inte ens halvtomt igår btw - usel dag.
--------------------------------
På sistonde har jag blivit påverkad av mina tidigare livsbeslut eller snarare bristen på dem och det irriterar mig. Jag vill inte ångra något eftersom det är slöseri med tid liksom spekulerande i "tänk om", men vetskapen om det går ej att förneka.
--------------------------------
Andra basketträningen idag. Ökade takten något i rörelserna och det gick bra. Skottet satt bara sådär ända tills en tidigare spelar i klubben kom och sköt på samma korg. Då började skotten droppa som om jag hetat Steve Kerr. Kan fan inte stå och langa upp brickor när ligan kollar - vad trodde du?

fredag, november 09, 2007

Den tunna vita linjen

Det är rätt festligt, nästa lite Emil-effekt. Du vet det gamla citatet:
-När jag inte har pengar, då kan jag inte dricka sockerdricka. Och när jag har pengar, då får jag inte dricka sockerdricka. När i hundan ska jag få dricka sockerdricka?!

På ungefär samma sätt är det med fester. Nu har jag en träningsperiod då jag fokuserar mer på välmående än på galej och gyckelspel. Detta beror på att ekonomin inte riktigt tillåter det i nån större utsträckning och att jag i december kommer ta igen med råge.

Självklart ringer och SMS'ar folk i parti och minut nu (även de som vet om att jag inte ska gå ut)
Vad är det med den här viljan att se någon misslyckas med ett mål?

Och btw, jag tänkte unna mig en g&t ikväll för er som oroar er allt för mycket.

onsdag, november 07, 2007

Bloggen från igår

Jag hade just kommit hem efter träningen, fixat mat och sett slutet på en fotbollsmatch.
Då jag är måttligt intresserad av fotboll om det inte gäller landslaget och vissa lag/spelare slötittade jag. Men samtidigt satt jag och smålog titt som tätt. Varför det?

Jo, jag har en kompis som heter Max som är lika hängiven fotboll som jag är NBA-basket och främst då Los Angeles Lakers. Jag ska inte lägga ord i munnen på honom, men om jag säger att han ogillar de flesta av kommentatorerna så överdriver jag nog inte. Läs bloggen här och avgör själv.

Och det jag log åt var hur Johan Mjällby drog ut på orden på ett så självmedvetet sätt att till och med jag blev lite irriterad och då tänkte jag på hur min vän måste suttit och snudd på skrikit åt TV'n.
Det gjorde det hela rätt roligt ändå. Ibland är det bra att inte bry sig.

Medvind

Det började som en liten idé. Varför inte pröva det? Ja visst ska jag göra det.
Men så kom "efter-jobbet-koman". Äh, jag orkar inte. Men så tog de hutlöst mycket för en liten, liten burk och det var den berömda droppen. Sagt och gjort. Yoghurt, gurka och vitlök inhandlades. Potatisen åkte i kastrullen, laxen i stekpannan och 30 min senare hade vi en stekt lax med potatis och HEMMAGJORD (nej, jag bor inte korvkiosken) tsatsiki.
Ok att den blev lite tung i vitlökssmaken, men det är bra för själen.........eller nåt.

På detta följdes en stunds kontemplation och vila följt av en glad promenad. För första gången på ca 2 månader var det dags att testa bössan. Visserligen skulle jag bara stå vid sidan och trixa lite.....men ändå. Atmosfären, snacket och framför allt KÄNSLAN av att få studsa lite boll igen. UNDERBART!

På vägen ifrån träningen kom jag på mig själv med ett skevt leende på läpparna och känslan av att bara glida fram. Musiken stämde perfekt utan att jag valt den och bussen kunde inte varit bättre tajmad.....didn't even have to break stride. Och några få steg innan jag klev på så kommer Albin Gromers undersköna låt "allting ordnar sig" på. Sedan slår jag mig ned och får jag ett par riktigt sjyssta spiror att vila ögonen på. Slump? Jag vet inte.
Men det jag vet är att på vägen hem verkade de som gått av bussen på väg åt samma håll som mig, just vara PÅ VÄG någonstans. Deras steg var så medvetna och krampaktiga på något sätt medans jag lika gärna skulle kunna haft en så där platt rulltrappa som finns på alla flygplatser under mina fötter.
Jag var helt enkelt grymt nöjd med mig själv. Men snälla du, ta inte fram jantelagen nu utan gör istället samma sak, gör dig själv glad. Unna dig något. Uträtta något.

Fan, man har det inte så jäkla dåligt ändå.........

fredag, november 02, 2007

Veckans subjektiva kommentar

I samband med att Ulrica Schenström avgått får en expterpanel (nåväl) 3 frågor om Reinfeldts vara eller icke vara. En av dessa "experter" är f.d SSU-ordförande Anna Sjödin som får frågan:
"Behandlas Schenström hårdare för att hon är kvinna?"

Svaret lyder:
-Jag tror hon behandlas annorlunda. Nu har vi fått frågor om det är okej att vara berusad och gå på krogen om man är kvinna. Skuldbördan är tyngre på kvinnor.

Har hon någon annan "Crazy" incident i åtanke måntro?

Och priset går till........

En vanlig fredagmorgon. Har precis missat 32-tåget, men det är ingen fara på taket, jag har tid.
För att döda lite av den tiden slår jag upp dagens City. Förstasidan vittnar om problem i den borgliga regeringen igen och att 8 av 10 vill riva slussen. Inget speciellt.
Men så slår jag upp tidningen och möts av rubriken "Anton+Snoop=Peace"

Det visar sig alltså att killen som startade "Nej till våldet"-gruppen på Facebook har vunnit priset Free your mind under gårdagens MTV-gala. Och det som fick sista ljuset i min kandelaber att brinna ut var texten "Antivåldskämpen Anton....."

Antivålds....KÄMPEN!!?? Han startade en grupp på Facebook - that's it. Vilket jävla hån! Nu är insändaren till samtliga tidningar nära.
Det började i och för sig redan i tisdags tror jag det var, när löpsedeln lyder:
-Våldet fortsätter, trots protesterna.

Så du menar att 100.000 personer på det otroligt inflyteserika forumet Facebook och en demonstration på Sergels Torg INTE ändrade hur samhället ser ut? Total chock.
Det är med största sannolikhet samma människor som fick x-antal 100.000 i anslag 1994 för att stoppa knivvåldet och efter långa och svåra överläggningar kom fram till den geniala idén att ställa upp två containrar vid Kulturhuset där man kunde slänga sin kniv.
Det är idealister som får oss realister att gå under.

Eller så är det jag som bara är avundsjuk för att jag inte fick träffa Snoop......