torsdag, november 16, 2006

Politiskt korrekt

För att förklara (om det behövs) har vi några exempel.
*Lilja, Huselius och Tallinder. 3 killar som har sex med en tjej under landslagssamling. Fokus här på media, inget annat.
Första dagen det hände var medias bevakning stor, men inga speciella kolumner om påföljd för killarna e.d. Men sedan hände något efter 3-4 dagar. Någon tog ställning och tyckte att killarna inte skulle spela i landslaget närmsta månaden. Sen var det huggsexa om vem som kunde sitta på den högsta moraliska hästen och visa sig duktig. "Av med deras huvuden", "livstids avstängning i landslaget" osv. Tänker inte gå in på debatten om våldtäkt, utan lämnar det vid att det är helt förkastligt.
Det som jag däremot inte gillar är folk som ska slå sig för bröstet och visa hur bra värderingar de har när de egentligen inte vet vad som har hänt, utan har skapat sin uppfattning ifrån de ofullständiga detaljer som framkommit i ärendet.

*H&M's julreklam.
Denna kampanj brukar ju betyda lättklädda damer i vintermörkret. Har de för stora bröst/är för smala eller för lättlädda är de ett dåligt föredöme för unga tjejer. Det är politiskt korrekt att säga att alla ska se likadana ut och inte sminka sig/bry sig om sitt utseenede. Men det avspeglar knappast verkligheten. Verkligheten är att alla/de flesta vill se bra ut. Därför visas detta ideal för att vi ska sträva efter det. I ett utopiskt samhälle visst, men vi kan nog enas om att det inte finns/kommer finnas.
Det är en massa sura kultur-fi**** som går runt i sina UFF-kläder och är avundsjuka för att inga killar kollar på dem. Så istället för att gå på ett gym-pass, köpa lite sjyssta kläder och göra nåt åt det, sitter de och skriver krönikor och har gråtfest. Acceptera att alla är olika.
(Ok, kanske svävade ut en aning där, men fan vad less jag är på folk som ska förstå sig på och säga till folk hur de ska leva sina liv)

Summering. Politisk korrekthet kväver sakta men säkert den fria talan då de som säger sin mening tystas ned med motsvar i stil med: Ha ha, vem kan ha den åsikten i ett modernt samhälle?
Motsägelsen i pressfrihet och vad man får säga utan att vara en idiot i allmänhetens ögon är en travesti utan dess like.

1 Comments:

At 3:35 em, Blogger Simon R said...

Jag kan inte hjälpa det ... jag bara ÄLSKAR uttrycket GRÅTFEST... HAHAHAHA! "komigen tjejer, nu går vi hem til lmig, delar en pava rioja och har en ordentlig gråtfest/gråtCHOCK". Mohahaha.

 

Skicka en kommentar

<< Home