fredag, oktober 31, 2008

Utdrag

Roligast på länge.
Blondin-Bella (hon som bloggar och haft gråtfest i tidningarna för att marknadsföra sin blog) ringde och beställde taxi av Taxi Stockholm för några dagar sen. Det visade sig att hon stod vid en plats där det är parkeringsförbud, dvs hon blev hänvisad till en annan adress.
Eftersom hon inte förstod det då andra bilar stod där propsade hon på att få en taxi dit ändå.
Den hon talade med frågade då om hon betalade eventuell böter (antagligen då det var stopförbud på adressen). Till slut bokades den till en närliggande adress, in namnet Lövengris. Hon heter Lövengrip.

Nu har hon haft gråtfest över där det står "som hämnd har han bokat den i Löwengris". Det roligaste är nog ändå inläggen eftersom ingen verkar fatta att bilden på namnet inte har något att göra med föraren vars leg som syns på bilden.
Ändå har inläggen präglats av att föraren är korkad/rolig med övervikt på det senare.

Tycker bara att bristen på självdistans är påtaglig och återigen en omage till hur simpla människor är om de läser en sådan persons spalt.
Hur kan detta vara det mest intressanta att läsa i Sverige?

Hank hates you all......bästa bloggen.

Importerad helg

Det är rätt roligt hur vi i Sverige börjat fira allhelgonadagen efter amerikansk tradition. Varför det?
Det är väl en kombination av vår dragning till det amerikanska och smart marknadsföring.
För det är väl ingen som minns när de var små och stack ut för lite "bus eller godis"?
Sen har vi det verkliga attestet till att vi sålt oss. Allhelgonadagen har blivit halloween.
Och när vi ändå är inne på ämnet, varför ska varje jävla kaffenasare envisas med att kalla det för Tom's/Dick's/Harry's coffee? Vad hände med att kalla det för café?

Självklart kan man argumentera för att det är bakåtsträvande att inte följa utvecklingen i världen. Men om det är fallet, då är i stort sett hela europa bakåtsträvande eftersom länder som Tyskland, England, Spanien, Italien och Grekland dubbar i stort sett allt och inte faller in i den anglo-saxiska multinationella kulturen.
Min ståndpunkt är att man ska värna om det nationella för det är det som särskiljer en och definierar en. Förvisso är café ett låneord, men det tillkom i brist på annat. Coffee är ett bytesord som inte behövs egentligen.

På tal om USA så drog NBA säsongen igång i tisdags. Lakers har i och för sig inte stött på något vidare motstånd än (Portland och rivalerna L.A Clippers) men har sett ruggigt bra ut.
1-10 är laget något i hästväg där 2-3 av bänkspelarna lätt skulle kunna starta i andra lag.
Men det mest glädjande är att Kobe verkligen anammat laget och inte forcerar något längre.

Till sist, dagens surftips. Om du har tråkigt följ dessa 3 enkla steg till lite kul.
1. Öppna ett explorerfönster
2. Surfa in på www.youtube.com
3. Sök på "japanese gameshow"

Det är en outtömlig källa för skratt. Wipeout är också ett alternativ. Japanernas förkärlek till människor som vurpar ner i hett vatten vinner dock i mina ögon.
Sen har vi klassikern

måndag, oktober 27, 2008

Lite hyfs, tack!

Vi svenskar vill gärna tro att vi är så hyfsade och artiga. Men om sanningen ska fram så är vi bufflar som knappt säger förlåt när vi går in i folk. Det jag tänker på är tunnelbanehyfs.
Självklart föranleds dessa ord av min visit i London i helgen. Där ber folk alltid om ursäkt vid minsta beröring. Ett exempel är killen som med sin sko snuddar vid mitt byxben (med betoning på snuddar) och direkt ber om ursäkt. I morse stötte en äldre man till mitt ben med sin väska, men bemödade sig inte ens med en blick.

En anledning kan i och för sig vara att britterna fått till sig skräckscenarion då och då, tex. som min vän som varje gång ämnet tas upp återberättar en historia om en äldre herre som blev knivhuggen pga. att han bad några killar sänka musiken de spelade på bussen.

Vi kanske skulle behöva den rädlsan för att få tillbaka artigheten, även om det är en av rädsla.

måndag, oktober 20, 2008

Ondskan

-Om du inte sköter dig så kommer näcken och tar dig nästa gång du ska bada.
Så kunde det låta under 1800-talet i en stuga i Skåne. Näcken var ett väsen som med sin musik lockade ner dig i avgrunden. På samma sätt har den grekiska mytologin Sirenerna som med sin sång lockade sjömän.

Skulle du idag yppa något liknande när du cyklade iväg till närmsta bad eller stod i förenpiken på en båt skulle dina vänner tro att du blivit helt uppåt väggarna galen, eller sniffat på lacknaftan.
Det gäller nog i resten av världen.

Och om du skulle börja predika att Kain är din frälsare och ledare skulle nog ingen i världen lägga märke till det heller.
Men om du däremot säger att du följer Satans ord - då blir det ett jäkla liv.
Hur vi i 2000-talet fortfarande kan ha något som är lika mycket folksägen som Näcken och Sirenerna att skylla på är förbluffande. Varför har Satans myt överlevt där andra dött ut?
Det är lite kejsarens nya kläder över det. Ingen vågar sätta sig upp emot den stora lögnen i rädsla för att bli utpekade som galen eller kättare.
Religion fyller en viktig funktion och om jag någon dag gifter mig, ser jag inget fel med gifta mig i kyrkan.

Det är det kritiska och rationella tänkandet som inom religionen saknas jag är kritisk emot. Det finns inget resonemang med någon som är religiös, just eftersom det inte finns konkreta fakta kring gud och därigenom blir alla frågor godtyckliga.
Däri ligger den gordiska knuten som verkligen KAN lösas med ett Alexanderhugg. Men oviljan att ta till sig resonemang har vid det här laget lärt oss att detta hugg lär utebli ett bra tag till.
Tar lite hjälp i frågan om ondskans problem.
Frågan är varför det onda existerar om det finns en Gud som är allsmäktig, allvetande och allgod. Ett mer formellt sätt att formulera ondskans problem är:

Om Gud existerar så är Gud allsmäktig, allvetande och allgod.
Om Gud är allsmäktig så har Gud makt att eliminera allt ont.
Om Gud är allvetande så måste Gud veta att ondska existerar.
Om Gud är god så vill Gud eliminera det onda.
Ondska existerar.
Alltså existerar inte Gud.

Att tro är en viktig del av våra liv. Tro på sig själv. Tro att även i den mörkaste stunden finns det en strimma av ljus framför oss. Tro att denna vecka trillar just mina lottonummer in.
Tro ger hopp. Men missledd tro leder till trångsynthet, vanföreställningar och tänkandets död.

Vi ändrar lagar, förordningar, levnadssätt och hela våran infrastruktur efter förändringarna i vår värld. Men en fablernas värld med brinnande buskar som pratar, människor som lever i valmagar och människor som delar hav består? Säga vad man vill om det religiösa men stark marknadsföring och fantasifulla säljknep har de i överflöd.

tisdag, oktober 14, 2008

Vem vinner?

En är startande point guard i New Jersey nets och har spelat NBA final. Den andre heter Stuart Tanner.

måndag, oktober 13, 2008

Bäst någonsin

Det är rätt kul att se omröstningar med temat "bäst någonsin". Vare sig det gäller sport, musik, film eller annat är väl den gemensamma faktorn att det inte går att hitta en vinnare.
Detta av den enkla anledningen att du har 2 för stora variabler i ekvationen.
1) Generationer. Hur jämför man Pelé med Ronaldo? Kareem med Shaq? Eller Casablanca med Sagan om Ringen? Filmer ok, men du måste ändå ta med specialeffekter och teknikutvecklingen.
2) Subjektivitet. Alla har en egen favorit och hur hittar man då en opartisk jury? Sedan skall resultatet förmedlas till en ännu mer partisk publik. Kontenta - Du får
1/3 som säger att det är helt åt skogen
1/3 som säger att det är helt rätt
1/3 som säger att de är osäkra.
(Obs dessa siffror är ej godkända av Statistiska Centralbyrån, men jag står för dem)

Därför blir min summering av dessa att jag kollar på resultatet, nickar och går vidare. Vill jag döda lite tid så ger jag mig in i en diskussion med en vän, men inte på nätet. Som talesättet går:
Arguing on the internet is like winning celebrity jeopardy - even though you win, you're still a retard.

onsdag, oktober 08, 2008

Tillägg

Ett tillägg till föregående blog är att min högst subjektiva uppfattning är att det som produceras nu för tiden inte håller samma kvalité som för säg 30 år sen.
Ännu ett tecken på att varor tillverkas i syfte för att höja konsumtionen.

söndag, oktober 05, 2008

När man stannar upp

Hittade en skrämmande siffra idag. 20% av världens befolkning använder 80% av världens tillgångar. Siffran på egendom och rikedom är ännu mer snedfördelad.
De flesta människorna ryggar tillbaka när de hör dessa siffror och stannar upp och tänker för ett slag......för att sen gå in på cafét och beställa.
Men vad kan man göra egentligen? Samhället idag handlar om att konsumera. Vi konsumerar och roffar åt oss allt vi kan få våra händer på.

Det spelar ingen roll om, låt oss säga TV'n är hel, den är ju gammal. Minst 3-4 år gammal. Så för att ha det nyaste och bästa köper vi en ny TV och kastar den gamla, fullt funktionsdugliga TV'n.
Men sen har vi nästa aber, vilket är att om (hypotetiskt på en löjligt hög nivå) alla valde att INTE köpa ny TV förrän den gamla gick sönder skulle ett stort, stort antal människor förlora jobbet dvs. speditörer, distributörer, tillverkare vilket skulle leda till en försämring i marknadsekonomin. Och om vi fortsätter hypotesen att detta då skulle gälla ALLT vi använder. Kläder, bilar, vapen, väskor, datorer, cyklar, vitvaror....osv osv.
Detta skulle slå hela samhället över ända. För om vi inte konsumerar fyller vi inte vår funktion.
Samma sak gäller också flygindustrin. För att minska de utsläpp som vi själva står för är en resa med flyg som pågår längre än 14 timmar totalt, alltså 7 timmar enkel resa en som generar mer flygbränsle utsläpp än vad en genomsnittslig västerlänning ska stå för på ett år.
Men om vi inte flyger, vad händer med flygindustrin då?

Det här är modern till alla moment 22.

Så vad gör man då? Pantar några burkar, slänger tidningen i pappersstationen och sorterar allt rätt på McDonald's och tänker inte mer på det? Jag vet faktiskt inte. Jag gör det tidigarenämnda och lite till, men det är på långa vägar inte nog.

Det positiva är dock att vår generation och kanske inte ens den nästkommande behöver ta hand om dessa problem eftersom vi fortfarande har resurser och tillgångar. Men vad händer när 1 miljard kineser och 1 miljard indier vill ha västerländsk standard när de börjar höja löner och standarder i länderna? När börjar tidigare billiga länder i Asien bygga fabriker i Afrika för att få tag på billig arbetskraft?
Idealistiskt är människan en enastående varelse med obegränsad potensial.
Realistiskt är människan ett virus som livnär sig på en oskyddad värd (jorden) tills den är död.

Frågan blir då vad doktorn ger patienten för utsikter och tid kvar att leva?

fredag, oktober 03, 2008

Blandade tankar

Dagens citat:
-Jag googlade avgiftning på S-t Göran, men det är tydligen rätt många som har varit där.

En annan märklig detalj är att facebook status är ristat i sten. Dvs, du kan, i stort sett, dumpa någon bara genom att byta din status från "in a relationship" till "it's complicated" eller den klara "single".
Dvs vi har en ny och ännu mer kall version av dumpningen.

Och hur kan vi skicka folk 10.000 meter ner i vattnet, upp 10.000 meter i i luften, men INTE ordna en liten sketen högvinstlott till mig? Konspirationen är ett faktum.

Efter en hallucination som den Homer fick när han käkar mördarchilin, kan jag nu åter prata om veckans shot - rattlesnake bite. Den får Lamborghinin att smaka som ett glas ramlösa.
Jag tror inte någon annan vågar åka till restaurang Peppar på Torsgatan 34 och ta en Rattlesnake bite. Kontenta:
Lakers 1 - Resten 0
YEAH BUDDY!!!!

Sist men inte minst så sitter jag redan nu, ca 10.30 på morgonen och vet hur god den där första klunken Newcastle kommer vara i eftermiddag när jag kommer hem från jobbet. Skrämmande god? Nej. Grymt god? Nej.
Den kommer vara........wait for it......LEGENDARY GOOD!!!!

torsdag, oktober 02, 2008

I tried to lead the life of a normal blogger

Jag försökte verkligen, tro mig. Men det där med att skriva varje dag är helt enkelt inte för mig.
Tanken på att skriva en "idag när jag åt ägg fick jag ett ägg med TVÅ gulor....asså wow, liksom" känns lika lockande som en gissa-vilken-valk-jag-gömt-plektrumet-i-tävling med Jabba the hut.
Bloggande är spontant och lär så förbli.

Dagens I-lands problem är att jag har för många serier att kolla på för tillfället. Har rekommenderat Generation Kill tidigare tror jag. Förutom mainstream serierna så gillar jag How I met your mother.
Roligast därifrån just nu är diskussionen när de ska bestämma var det ska äta.

-How about chinese?
-No, don't like chinese.
-Indian?
-I said I don't like chinese.
-Indian is not chinese.
-Weird meat, funny music, side of rice - what's the difference?
-What about mexican?
-I SAID I DON'T LIKE CHINESE!!

På söndag är det också en tidig seriefinal mellan de två lagen som tippas i toppen av Div 3a, KFUM Central-Skuru IK. 17.00 Nacka sporthall. Be there!