torsdag, september 06, 2007

Topp 5 all time (låtar)

Har ju lovat att dra alla, så här kommer den sista. Eftersom det här blir ÄNNU svårare än att hitta 5 album blir det mycket "gut-feeling" på dessa fem och låtar som spelats ett otal gånger.

Igen, ingen inbördes ordning bland de 5.

1) Metallica - One
Första låten de gjorde en video till och en låt som spelats x antal gånger. Just nu är det en starcraft-remix som går varm, men live så är det über......simply über.

2) Oasis - Live forever
Låten skriker 1995 då jag började lyssna på gruppen och mycket starka minnen är förknippade med den. Vill inte ha 2 Oasislåtar med på listan, även om Wonderwall kom grymt nära.

3) Eminem - Stan
Portugal 2000 om jag inte minns fel. Självklart hade några av grabbarna fixat en demo på nya "Marshall Mathers LP" och Stan var klassiska "ligga på sängen och sippa en kall bira efter en hård dag vid poolen"-låten. Eminem framför låten med Elton John på en grammy-gala och den tas till en ny nivå där. Kolla youtube.

4) Jimi Hendrix - All along the watchtower
Hans överlägset bästa låt (även om det är en Dylan från början). Har inget definitivt minne av när/var, men den har alltid varit där. Magisk.

5) Outkast - Spottieottie
Inte så känd om man inte lyssnar på genren, men om du kan Outkast så kan du låten. Flummig, soft, skön och den känns mer som en studiojam innan man börjar spela in skivan. Atlantgrabbarna kan sin grej.

Igen, sjukt svårt att hitta de fem, men men, c'est la vie. Det finns ett gäng bubblare, men de får sin dag en annan dag.