tisdag, augusti 01, 2006

Basketstuds

Aja, ska du iväg och lira ditt negerkull nu? Man får ju inte ens röra varandra.

Är rätt övertygad om nån som lirar fotboll inte fått höra detta. Än mindre de som lirar innebandy.
Det är intressant hur en schablonbild som skapats av en gymnastiklärare (oftast med rötter från handboll eller fotboll) fortfarande kan sitta kvar.
Ska inte göra det här till en snopp-mätar tävling mellan sporter, men den som fortfarande tror att man inte får röra varandra i basket är helt ute och hojar.
Däremot har jag 1 klar fördel om man jämför med:

*Fotboll. Filmningar är det enda som gör att jag inte kan uppskatta fotboll fullt ut. Att säga att fusk är en del av spelet är för mig helt oförståligt.

*Ishockey. Det kostar inte en förmögenhet att lira basket. Ett par dojor and you're good to go.

*Innebandy. Andelen fula pannband står i samma paritet som antalet filmningar basket vs fotboll. Tyärr är de på uppgång. ("Klipp dig och skaffa ett jobb hippie", är inte bara ett uttryck)

En annan OTROLIG fördel med basket är att när man som tränare har match är antalet föräldrar som kan alla regler och taktiska drag inom sporten mätbar i promille. Den enda mätstickan de har är speltid. Därför är antalet fanatiska föräldrar minimal. Har dock hört flertalet historier om hysteriska föräldrar som skäller ut tränare efter noter i andra sporter, framför allt fotboll.

I grund och botten är det okunnighet som skapar schismen. Om folk bara lärde sig uppskatta en bra defensiv rotering som de uppskattar en glidtackling tex. Eller tex en bra satt screen i anfall så skulle sporten florera än mer.
Sverige har en låååååång väg att gå, men bara som ett exempel så hade Söder basket 25-30 lag 1994. Nu 12 år senare ligger man på ca 120.

Största missen i basket-Sverige i år. Visby är med i Stockholmsserien. I vanliga fall får de lag som är etablerade utanför Stockholms län åka hit för att spela, men i år skall även Stockholmslag åka till Gotland för att spela.
1) Vem fan åker till Gotland i November????!!!!
2) Hur många procent av ökningen i biljettförsäljning hos Gotland direkt får Stockholm basket?

Till slut, vill du se den bästa basketen i världen? Hitta jämna collegematcher från USA.

/M-Lakers to the hole - hammerdunk!!!!

1 Comments:

At 6:33 em, Blogger max said...

ikissfootball

Basket är mycket mer fysisk än vad gemene man ger sporten credit för, så långt är jag med.

Sen är jag som du vet en mycket större fan av füssball än av korgboll. Innebandy är dóck en av de få sporter jag tycker illa om och det till trots att de använder en boll.

 

Skicka en kommentar

<< Home