torsdag, mars 30, 2006

Bloggen om ingenting

Om du inte gillar att läsa dravel och kuriosa, sluta läsa NU!
Annars fortsätter du och får en liten rolig historia som kan få dig att dra på smilbanden.

Igår var jag extremt produktiv eftersom jag gick från jobbet till Jungfrugatan för att hämta mitt nya bredband. Därifrån gick jag hem och väl hemma fortsatte energin att flöda. Ett besök till återvinningsstationen och till pantstationen följt av inhandling av föda för de närmsta dagarna. Det blev f.ö sådana livsmedel såsom koksmjölk, currypasta, morötter och fullkornspasta. Återkommer med hur fullkornspasta smakar.

Väl framme vid kassorna började det som föranledde idén till denna blogg. Eftersom bara en kassa var öppen hade en tämligen lång kö bildats till denna kassa. Personen i kassan annonserar då i högtalarsystemet att en ytterligare kassa behövs.
Om ni någon gång i ert 21-åriga liv INTE lekt leken "hela havet stormar" så går det ut på att x antal deltagare går runt x-1 antal stolar. Målet är alltså att inte bli kvar stående.
När 3 eller färre stolar återstår brukar en sorts svandans uppstå där deltagarna dröjer sig kvar framför ledig stol för att inte förbli stående.
Ungefär samma rörelseschema uppstod vid detta utrop. De som stod mitt i kön kunde antingen bli först i nya kön, eller sist i den befintliga.....vilket dilemma.
Det var med stor motvillighet som damen i röd hatt till slut fick acceptera att hon missat 1:a platsen i nya kön.
Martin då? Jodå, en god andraplats och ett skratt som förlängde om inte livet, så i alla fall dagen. Tack för kaffet.

Ps. Kyckling med kokosmjölk, röd currypasta, wokgrönsaker och ris erbjuds på gärdet i helgen. Ds