söndag, september 19, 2010

Dags att se lite längre

Det har idag varit val och som väntat vann de borgliga partierna.
Vad drar vi för slutsats av detta?
Svenskarna har tydligt tagit avstånd från socialismen och röstat för kapitalismen. Jaget före laget alltså. Är du stark och kan ta hand om dig själv, great. Men om du blir sjuk eller inte kan försörja dig tycker svenskarna alltså att dessa personer får skylla sig själv.
Det som har gjort Sverige till den säkra och trygga nation som den varit i alla år håller på att suddas bort.
Men det är väl oundvikligt antar jag. Männskan är barbarisk och grym, så är det bara.
Jag kan hålla med om att det är för jävligt att folk utnyttjar ett bidragssystem, men då det hjälper en stor massa är det i mina ögon värt att ha det så för att alla ska kunna leva ett drägligt liv.

I en tidigare blogg har jag säkert tagit upp det att människan kommer göra som alla andra djur, dvs vad som helst för att överleva.
Varför tror du att brottsligheten i USA är så hög? Stora sociala skillnader är det som i största utsträckning gör människor till brottslingar tror jag.
Har du inte pengar till mat för dagen gör du vad som krävs för att ordna pengar.
Är det så vi vill ha det i Sverige också? Tydligen.

Sen har vi Sverigedemokraterna. Jag läser många inlägg på Facebook där mina vänner förkastar detta parti och inte förstår varför människor röstar på det partiet. För det första, det är dags att ta detta på allvar och börja föra en dialog om varför människor ogillar invandring.
Partiet skall absolut tas på allvar, inte bara som fotnot i historieböckerna. Inse att partiet är det 3:e största i många kommuner i Skåne. Det är där de har sitt fotfäste, även i stora städer som Helsingborg. Här kan du se valet kommun för kommun.
För det andra, vi i Sverige har inte samma starka nationalistiska känsla som tex. Norge eller Frankrike. Detta vill jag härleda till att vi aldrig varit ansatta där hela landet behövt enas.
Detta har då exploaterats och det största beviset på detta var när elever som gick ut skolan förbjöds att sjunga nationalsången för att den ansågs vara rasistisk.
Frågan "är du rasist" svängs runt som ett politiskt slagträ och är för mig en mycket allvarlig anklagelse.
Jag har tappat räkningen på antalet gånger jag blivit anklagad för att vara rasist då det hänt ett otal gånger på jobbet.
Då jag försökte påtala att jag blev kränkt av detta blev det sopat under mattan. Ingen vågar röra det. Jag likställer frågan med att jag kallar någon för t.ex. svartskalle. Är jag rasist? Det är inte upp till mig att bevisa, det är upp till DIG att bevisa. När frågan ställs är det den enda gången du är skyldig tills motsatsen bevisats. Det är lite snett.
Det ironiska i det hela är att de människorna som dessa främlingsfientliga personer vill sparka ut bland annat är dem som kom till Sverige på 50- och 60-talet och hjälpte vårat land att växa.
Om vi för en gångs skull leker med tanken att ALLA som inte har, säg 2 generationer svenskt medborgarskap, ett svenskklingande efternamn eller ljus hy skulle sparkas ut, vilka skulle då bli kvar? Jag skulle med mitt holländskt klingande efternamn sitta på båten.

Så istället för att bara förkasta Sverigedemokraterna är det kanske som sagt dags att börja föra en dialog om invandring? Ca en halv miljon svenskar stödjer deras politik, det säger en hel del.
Tyvärr tror jag att vi kommer fortsätta vara rädda för att prata om det i vår rädsla för att bli kallade rasister.
Så länge som de som röstar på detta parti rör sig i det fördolda kommer läget inte förbättras. Det ska vara ok att säga att man röstat på SD. Det är först då en dialog kan börja föras och vi kan fråga dessa personer varför de gjort det val de har. Men i nuläget när partiet inte ens kan hålla torgmöten utan att bli trakasserade kommer problemet att kvarstå.
Ignorans försvinner inte med våld. Den försvinner med information. Och så länge du har någon som hela tiden viskar i ditt öra att invandring och invandrare är något dåligt är vi i ett dödläge.
Inneslutning och alienation leder aldrig till några framsteg.