lördag, september 18, 2010

På den höga hästen igen

Jag är lite less på alla dessa sociala manifestationerna som folk ger sig i kast med. Det är så självgott att jag nästan spyr på det. Som att till exempel helt oförhappandes, utan att ämnet kommit på tal, fördöma t.ex. pedofili eller trafficking.
Behöver detta verkligen förmedlas till din omgivning?
I mina ögon är det bara en självgod gärning som endast görs för att boosta ditt eget ego.

Jag skulle ha mer respekt för en person som erbjöd en lösning eller åtminstone baserade sina uttalanden på någon sorts fakta, än att man helt sonika fördöma någon.
"Alla pedofiler borde kastreras" är väl den klassiska käpphästen. Redan där har vi ett problem - generalisering. ALLA! Inga undantag, vi ska ha en häxjakt utan dess like.
1 strike you're out. Ett misstag, hur förkastligt det än är, and you're out.
Är det så långt vi kommit från 1400-talets häxjakt där en bunden kvinna som flöt var häxa och en som sjönk.....hon sjönk.
Sedan följer vi bokstavligt talat upp den meningen med att proklamera vår egen förträfflighet genom att vi byggt ett modernt samhälle där vi lever i harmoni. Och du står för alla de här "rätta" sakerna för att visa att du passar in och kanske t.o.m. ser dig själv som en ledstjärna i många fall.
Men innerst inne är vi exakt samma barbarer som slagit ihjäl varandra i tusentals år. Det enda som skiljer oss nu från då är att vi raffinerat vårt sätt att göra det på.
Med detta som bas är det också då rätt säkert att sådana beteenden som pedofili, rasism och över den breda fronten utnyttjandet av en svagare människa med stor sannolikhet kommer att fortsätta.

Därför ställer jag fråga om du nu vill särskilja dig från dessa barbarer och hänsynslösa människor, var är denna harmoni i dig och känsla för rättvisa finns när du yppar sådana generaliserande ord?
Är du verkligen en så pass mycket bättre person?