söndag, maj 06, 2007

Ack du fädernesland!

En väl spenderad söndag innehöll en skön cykeltur tur och retur till Bromma för domaruppdrag, kall dricka och hockey hos Henke (grymt bra uppstyrt btw) och en sista cykeltur längst Strandvägen hem. Där planterades blog-fröt som blev denna blomma. Omedvetet började den nog på Skinnarviksberget i fredags morse då vi drack vin och sjöng där klockan 4 på morgonen.

Fan vad bra det är att bo i Sverige!!!!
Sen att man dessutom bor i huvudstaden som är så otroligt bra är en bonus. När jag blickade ut över Skeppsholmen, Djurgården och bort mot Nacka såg jag många sköna dagar vid ett vattenbryn med grill, musik och ljuv skummande dryck.
Sen kom som vanligt de kritiska tankarna, självklart ur en objektiv synvinkel.
-Varför har vi så svårt att uppskatta det vi har? Allt som oftast känns det som fokus hos folk hamnar på det de INTE har?

Visst, det är piss när det är snöstorm ute, men bor du på en varmare breddgrad, ser du där folk gå man ur huse för att få njuta av ett fåtal soltimmar när den kommer på vårkanten?
Sen är ju skatterna höga, men testa att bli sjuk i USA utan rätt försäkring så ändrar du dig ganska snabbt.
Och nästa gång du är utomlands kan du passa på att fråga hur många veckors betald semester folk i andra länder har. Svaret i USA var:
-PAID....vacation? So you get paid to be here????

Visst finns det en anledning till att denna blog inte kom i mitten av Januari, men ibland behövs ett visst incitament såsom en ljum cykeltur längst Strandvägen efter en skön 1-0 vinst mot Finland.
Så se vad du har, hur bra du har det och vilken potential som finns för att göra det ännu bättre.

Jag ska njuta genom att om nån vecka fly landet, men jag lovar, jag kommer tillbaka och då ska vi leva upp till hypen som heter
"sommar 2007 - less is more"