tisdag, januari 27, 2009

Att vara speciell är inte alltid bra

Det visar sig alltså att den tanden jag rotfyllde i november är speciell. Speciell på det sättet att den har fler rotkanaler än en vanlig tand vilket har renderat i obehag genom ilningar och dylikt.
Summa summarum av detta är att specialist tandvård krävs och att de tar bort den gamla fyllningen, dödar den levande kanalen och spacklar igen.
Två rotfyllningar inom loppet av 3 månader är inte så kul som man vill tro.

Det får mig att tänka på tiden då jag fick salmonella. Visst, jag blev magsjuk som alla andra. Men av alla som ådrog sig sjukdomen fanns det ytterligare ett fåtal procent som också fick det jag fick, dvs. ledinflammationer i samtliga rörliga leder.

Så nu blir det inga fler trisslotter, inget tombola spel eller något annat där man ska vara en av de få utvalda för att vinna. Jag har redan förbrukat min del av den kakan.
Synd bara att det var på kassa saker. Så när du skrapar fram den vinsten, eller vinner en Volvo på Bingolotto - tänk på mig då. Det var min otur som banade vägen för din lycka.
Skeva tankekurvor är grymt underskattade. Rotfyllningar den raka motsatsen.

3 Comments:

At 9:34 fm, Blogger Glimra said...

Ditt resonemans påminner mig om min tes om att det kanske bara finns en viss mängd lycka i världen, och endel får lite mer och endel får lite mindre.

 
At 4:11 em, Blogger Martin said...

Håller inte riktigt med om tesen. Läser Micael Dahléns "Nextopia" som berör lycka och han har några vettiga teorier.

 
At 7:48 fm, Blogger Martin said...

Kanske ska redogöra för hans tes också.
I korthet handlar det om att lycka är ett kortvarigt tillstånd, medans nöjdhet är mer konstant.
(i.e lyckoRUS)
Dvs, du kan inte gå i ett konstant rus utan det är något tillfälligt.

 

Skicka en kommentar

<< Home