fredag, november 24, 2006

Veckans värsta

På tal om ingenting, men när ska folk börja andvända hands-free, som just, hands-free??! Varför måste man promt hålla i telefonen när man pratar? Själv idén är ju att man ska ha händerna fria (varsågod för översättningen....free of charge)
Jag skulle inte beteckna det som irritation, snarare förundran varför ingen gör det man egentligen ska göra och det jag kommer göra nu......släppa det.

Fan vad en dålig match kan sätta prägel på vardagen. Söndag och klar underprestering. Ingenting var kul efter det......inte ens karaoke.

Huvud, axlar knä och tå, knä och tå.
Nej, inte låten, snarare kroppen. Skavanker hit och dit och det börjar bli jobbigt. Ska på läkarbesök idag. Har inga höga förhoppningar utan väntar mig den klassiska:
"Vila några dagar så får vi se" medicinen. 250 kr tack.
Vad gör man när man pluggar medicin i 8 år, tränar uttal och betoning på den meningen, eller?

Ljusglmtar i framtiden är väl...idag fredag och några trevliga planer för nästa vecka. Utöver det.....snart är det december. 4 månader kvar.

Sist men inte minst, Buzz är hett. Sjukt kul sällskapsspel som slår TP med hästlängder. Bävar dock inför sport-Buzz som innehåller sjukt många frågor om fotboll och typ 2 om basket. Grattis till segern Max. Vänta bara tills film-Buzz kommer.

fredag, november 17, 2006

Pennan glöder....

......ropen skalla!!!

Veckans summering:

*Såg American Beauty i veckan http://www.imdb.com/title/tt0169547/ Har du inte sett den - shame on you. Har du sett den - se den igen.

*The game - WEST-SIDE!!!!! (Musikern/rapparen alltså. red. anm)

*November - skjut mig!....och väck mig i april.

*Jobba helg - shoot me again, I ain't dead yet!

*Trassel med leder, muskler etc - vart är Jägern??

*Basket. Box i tisdags på träningen (inte jag) Hade själv sänk på onsdagen.......tar med ispåse till matchen på söndag för säkerhets skull så jag inte bränner någon med min heta hand.

*Såg "Hard Candy" http://www.imdb.com/title/tt0424136/ i veckan. Inte mainstream, men en skön film.

torsdag, november 16, 2006

Politiskt korrekt

För att förklara (om det behövs) har vi några exempel.
*Lilja, Huselius och Tallinder. 3 killar som har sex med en tjej under landslagssamling. Fokus här på media, inget annat.
Första dagen det hände var medias bevakning stor, men inga speciella kolumner om påföljd för killarna e.d. Men sedan hände något efter 3-4 dagar. Någon tog ställning och tyckte att killarna inte skulle spela i landslaget närmsta månaden. Sen var det huggsexa om vem som kunde sitta på den högsta moraliska hästen och visa sig duktig. "Av med deras huvuden", "livstids avstängning i landslaget" osv. Tänker inte gå in på debatten om våldtäkt, utan lämnar det vid att det är helt förkastligt.
Det som jag däremot inte gillar är folk som ska slå sig för bröstet och visa hur bra värderingar de har när de egentligen inte vet vad som har hänt, utan har skapat sin uppfattning ifrån de ofullständiga detaljer som framkommit i ärendet.

*H&M's julreklam.
Denna kampanj brukar ju betyda lättklädda damer i vintermörkret. Har de för stora bröst/är för smala eller för lättlädda är de ett dåligt föredöme för unga tjejer. Det är politiskt korrekt att säga att alla ska se likadana ut och inte sminka sig/bry sig om sitt utseenede. Men det avspeglar knappast verkligheten. Verkligheten är att alla/de flesta vill se bra ut. Därför visas detta ideal för att vi ska sträva efter det. I ett utopiskt samhälle visst, men vi kan nog enas om att det inte finns/kommer finnas.
Det är en massa sura kultur-fi**** som går runt i sina UFF-kläder och är avundsjuka för att inga killar kollar på dem. Så istället för att gå på ett gym-pass, köpa lite sjyssta kläder och göra nåt åt det, sitter de och skriver krönikor och har gråtfest. Acceptera att alla är olika.
(Ok, kanske svävade ut en aning där, men fan vad less jag är på folk som ska förstå sig på och säga till folk hur de ska leva sina liv)

Summering. Politisk korrekthet kväver sakta men säkert den fria talan då de som säger sin mening tystas ned med motsvar i stil med: Ha ha, vem kan ha den åsikten i ett modernt samhälle?
Motsägelsen i pressfrihet och vad man får säga utan att vara en idiot i allmänhetens ögon är en travesti utan dess like.

God mat

Visst finns det en massa god mat att äta. En del nyttig, en del onyttig. Tyvärr har vi här i svedala, och världen, börjat anamma den amerikanska socker/fett/salt maten. Hamburgerkedjorna blir större och större liksom vi. Jag kan gladeligen erkänna att jag också äter en burgare då och då, men det är också vad man gör efter som räknas. Den maten utan motion=sure death.

Så vi försöker gå ner i vikt med dieter, atkins, stenålderskost och nu t.o.m piller. En sjuk detalj är dock att man öppet får kritisera någon som är "för smal", men aldrig någon som är "för tjock". Varför? Båda är sjuka och kan dö. (Detta kommer beröras i nästa post)

Sen har vi de som vill ha hjälp att lägga om sin kost (Du är vad du äter tex) Det är inte en ny trend, men det är fortfarande en trend. Att gå från snabbmat till ekologiskt odlad maj-maj ris och sellerishakes. Det kanske är jag som är cynisk, eller bara jag själv som inte riktigt har koll på EXAKT vad som innehåller vad, men vore det inte bättre att få hjälp att lära sig äta "vanlig" mat. Potatis och fisk. Ris och kyckling osv....i olika varianter.
Efter en självrannsakan på ca 2 sekunder kom jag fram till att jag med 99% säkerhet inte skulle fortsätta följa en diet som inte smakade gott och var krånglig som attan att ordna. Snabbmat handlar just om lättillgånglighet. Och att äta något som smakar illa....why?

Och varför o varför kan inte bara husmanskost och motion räcka. Allt ska vara 15 kilo på 5 dagar. Jo, därför att det är enklare än 15 kilo på 10 veckor.
Någonstans kommer ekvationen lat+vilja gå ner i vikt att falera. Jag har en känsla vart den kommer göra det.
Ah well, so Dice sa:
-If you die, I still make it.

måndag, november 06, 2006

Hur får man ut foten ur munnen?

De som känner mig vet att jag i tid och otid lever efter Arne Ankas klassiska devis "Att tänka innan man talar, är som att torka sig innan man skiter"
Detta resulterar i att man då och då också måste krypa till korset och erkänna - det var invandrare. (Läs Rocky and you'll know)

Självklart finns det utrymme för vita lögner, men för stora sådana genomskådas oftast och resulterar i större problem. Bite the bullet så får du också ett ganska bra besked på hur pass bra vänner ni egentligen är. Tack vare hur livet ter sig så är det tyvärr så att man måste låta några gå pga olika anledningar. Men de du har kvar har du då också en desto starkare relation till.

Det är därför jag då också inte känner mig nödgad att påpeka alla mina goda vänners fel och brister. Alla har dem, även jag. Därför är det svårt att veta vad som är ideologi och vad som är olika livssyn. Tex:
*Otrohet
Jag lever efter "Behandla andra som du själv vill bli behandlad" Och jag skulle definitivt inte vilja vara på fel sida av detta. Tänk att se sin flickvän stå på krogen med en annan kille.
Men jag tänker inte blanda mig i mina vänners privatliv på det sättet. Skulle jag däremot se min väns respektive ser jag det som min skyldighet att berätta det. Dubbelmoral kan tyckas, men det handlar om vem man är lojal mot.

*Notan ute
Jag har inga problem med att bjuda mina vänner på något. Man gör det inte för att ha en hållhake på någon, utan för att vara generös ungefär som på samma sätt som det är trevligt att få gåvor i övrigt. Men samtidigt är det något underförstått att man skulle uppskatta att bli bjuden tillbaka. Summorna måste inte vara desamma, det är gesten.

*Be om ursäkt
Tillbaka till vad detta handlar om. Har man gjort någon oförrätt ska man också stå för det. Sen är det upp till personen i fråga att acceptera din ursäkt eller inte. Om inte så var ni inte så goda vänner ändå. De finns de som tycker att ursäkter är ett tecken på svaghet, att erkänna misstag. Du kanske tycker det. Då går våra ideologier isär.

Men jag tror också att om man är medveten om sin brist så kan man försöka förbättra sig. Jag gör det.....om än med babysteg´. Eller så är det bara för att man börjar närma sig, dare I say it....22???!!!