måndag, december 22, 2008

Korta del 2

Facebook grupper - vad är meningen?
Det finns en myriad av facebookgrupper att gå med i. Men om det inte är för skojs skull med några gamla polare, utan allvar, "stoppa gatuvåldet"-grupper, vad vill man åstadkomma?
Jag känner bara att människor har många goda intentioner, men ger dem fel forum. Vill du stoppa gatuvåldet är det inte ett klick med musen på Facebook som kommer göra det. Det är aktivt handling.
Bli tränare för ett lag, gå med i farsor/morsor på stan, ta kontakt med din stadsdelsförvaltning och se till att de ger ungdomar fritidsaktiviteter. Där har du några saker som ger resultat.
Det och alla som använder ett våldsdåd för att visa sin politiska korrekthet, smädar snarare än stödjer de anhöriga och pissar på offret för att för egen vinning visa sig som bror duktig.
Hands on, eller skit i det.

Ännu en historia som gör mig förbannad är en rättegång i USA där en kvinna söker skadestånd. Inget nytt under solen med det, men det bisarra är omständigheterna kring stämningen.
Kvinnan och hennes kollegor var på väg hem från jobbet i en bil. Sällskapet krockar och en av kollegorna släpar henne från den krockade bilen då han fruktar att den ska börja brinna. Kvinnan blir förlamad och stämmer då personen som dragit henne ur bilen för att han inte väntade tills räddningspersonal kom till platsen.
Kommentarer överflödiga.

Till sist vill jag rekommendera serien Crash.
Den har gått en säsong i USA och jag gillar den stenhårt. Den är uppbygd ungefär som Traffic och filmen Crash, dvs. med flera parallella historier som ibland går ihop med varandra. Bra skådespelare som spelare trovärdiga och intressanta karaktärer. Manus och foto är också mycket, mycket bra.
Håll utkik.