lördag, september 27, 2008

Kort bara

Såg en intervju med Marilyn Manson på youtube med Bill O'riley. Diskussionen handlade om musikens influens och företrädesvis på ungdomar.
Dels är han väldigt vältalig, men också framför allt väldigt lugn trots påhoppen från O'riley.

Sedan säger han en sak som fastnade hos mig. O'riley frågar varför han inte ville ställa upp på intervjuer efter morden i Columbine och "försvara" sin musik då många länkade den till morden.
Anledningen till detta var att han (Manson) inte ville ge dem som begått morden ytterligare publicitet eftersom han kände att det var deras syfte med morden och självmorden.

För det är egentligen vad dessa mord/självmord är. Ett sista sätt för en ensam person att säga "här är jag" och sen få sin bild publicerad världen över.
Tyvärr är ju detta nyheter, vilket betyder att vi lär få dras med otyget i framtiden också. Sorgligt men sant.

fredag, september 26, 2008

Svar på mail att några kompisar bangar i helgen

.............och kvar på muren står Martin i ensamt majestät och vakar över fåren. Trots defaitister och motvind uthärdar han där andra dukar under. Vik hädan gycklare, djävulens sändebud och orena. Ljuset i mörkret går ej att kväsa och när natten är som mörkast kan du lita på din ledstjärna.

Med andra ord, jag är på, ni är av ;-)

Trevlig helg.

onsdag, september 24, 2008

Hackat eller malet

Så har de varit i farten igen - Reclaim the streets.
Vilket jävla skämt det är. Medelklass ungar som inte har något att göra förutom att klaga på att de inte har det som de lite rikare kidsen har och då måste man ju säga ifrån. Tänk att behöva gå omkring med en 20 gigs iPod generation 4, när Kalle några hus ner för gatan har nya 30 gigs iPod touchen. Oh the humanity.

Sen har vi också några som bara är där för att jävlas. Det är ofrånkomligt i dessa sammanhang. Ironin i det hela är att detta på något vis också är ett sätt att sätta sig upp mot ordningsmakten. Så när de som jävlas buntas ihop av poliserna, kommer palestinasjälarna som flugor på skit och klagar. Men i nästa stund när de blir rånade på sin iPod står de och gapar om att det inte finns några poliser. Ironin 1 - Verkligheten 0.

I år var polisens strategi att göra.......ingenting.
Krossade fönster - ingenting.
Tegelstenar som slängs på polisbilarna - ingenting.
Klotter - ingenting.

I och för sig är det bra på ett sätt eftersom alla de som klagar på att polisen använder övervåld vid demonstrationer nu istället klagar på polisens passivitet. Eller ja, det har varit en tämligen liten klagokör. Fokus har snarare legat på den irritation inom poliskåren som stigit till ytan efteråt där ilskan härstammar ifrån att inte få göra sitt jobb och agera åtminstone efter eget sunt förnuft.

Ska vi tolka det som att media inte är intresserade av den skadegörelse som orsakas av "festen"?
Jag personligen har aldrig haft problem med polisen vid dessa tillställningar eftersom jag aldrig varit där. Är du där kan du bli felaktigt behandlad trots att du är oskyldig. Samma sak gäller om du står i en fotbollsklack där något urartar.

Nu är det inte så att jag är naiv och tror att polisen agerar 100% rätt i alla fall. Det finns en hel del nötter där också.
Den trasiga skivan med snedvridningar i media åkte fram igen, jag vet. Men det känns bara som att en motpol till all galenskap som skrivs behövs och jag har axlat manteln.

I Salem där en årlig demonstration hålls till minne av en ihjälslagen pojke rekommenderade polisstyrelsen förra året att demonstrationsaanspråken skulle avslås. Det blev vad som kan kallas en kompromiss där man delade upp det i 4 demonstrationer.
När skall diskussionen börja om Reclaim the streets?

tisdag, september 23, 2008

Glömma bort

Jag har glömt bort att blogga.
Jag har glömt bort att ringa.
Jag har glömt bort att ringa kundtjänst.

Kort och gott - jag har glömt allt. Ett finger med i spelet har väl den enastående tillställning som jag arrangerade i helgen.
Nu återstår bara att äta och dricka upp allt som är kvar (vilket är en hel del) och sen återgå till vardagen.

Det gäller även bloggandet. Tänkte dedikera en till den fasansfulla lunch jag just åt.
På väg till mitt favoritställe, indiska restaurangen på Birger Jarlsgatan passerar jag en mexikansk restaurang. Idag bestämde jag mig för att testa den. Misstag!
Den burrito jag åt bestod av:
*Tortilla bröd
*Sallad
*Rhode island sås (!!!???!!!!)
*Kyckling à la den typen de har i kebab, dvs bara hyfsad.

......that's it!
Ingen majs. Inga bönor. Ingen guacamole. Ingen salsa. Ingen ost......NADA!!!

Om man lät en nybliven ungkarl som just flyttat hemifrån se receptet på en burrito i 15 sekunder skulle han göra ett bättre jobb.
Bäst med hela måltiden var Fantan jag drack till.
Imorgon blir det indiskt. Garanterat!

Därför uppmanar jag ALLA att bojkotta stället på Biger Jarlsgatan 75, mexikanskt verkar det som.
Don't do it!!

onsdag, september 17, 2008

När källan verkade uttömd

Kände mig rätt till freds igår. Visst, det hade bringats dåliga nyheter, men datorn var igång igen och inte för att de två kunde kvittas var det ändå en överkomlig dag.

Så det som skulle bli en liten utsvävning var nu bortblåst och vi var återigen på noll....carte blanc.
Men så slår jag upp en gratistidning (en något förmildrande omständighet) och ser en krönika som ger upphov till vad som komma skall.

Det som hittat fram hela vägen till tryckpressen är ännu en feminist, eller ska vi kalla henne hindu? Oavsett vart vi grupperar henne så är det återigen denna heliga ko - kvinnan, som är i centrum.
I media har det de senaste dagarna figurerat nyheter om en misshandlad kvinna och en våldtagen kvinna.
Tydligen är båda de två misstänkta män och efter vad jag kan utläsa är "båda stora inom hiphop". Då är det ju inte ett långt steg till att hiphop som genre glorifierar gangsters och pimps. Alltså är det hiphopens fel att dessa två har tagit till våld. Men inte vilket våld som helst, utan våld emot kvinnor.

Min första fråga är när media tänker säga nej tack till inskränkta skribenter med deras snedvridna ideal?
När ska vi lära oss av historien? Under 50-talet var rock 'n roll djävulens musik som förledde våra unga. Under 70-talet samma sak då, om man spelade tex Black Sabbath baklänges kunde orden "Hail satan" uttydas. Hur ofta du spelar skivor baklänges är ju en sidofråga. Under 80-talet var det glorifiering av våld i film, 90-talet glorifieringen av våld i TV-spel och i slutet av 90-talet och fram till dags dato tog vi, västvärlden, det kollektiva steget in i total förnekelse och började skylla alla problem på alla tre. Eget ansvar och sociala förutsättningar blev ett minnet blott.
Är det bara jag som öppnat en historiebok och läst om alla krig, mördare, våldsverkare och faktumet att vi för lite drygt 60 år sen avslutade ett KRIG där 50 000 000 (50 MILJONER) människor dog? Sen har vi små "bagateller" som Rwanda, Irak, Pol pot, Idi Amin.....ja, du förstår poängen tror jag.
I tusentals år har människan varit ett barbariskt däggdjur i toppen av näringskedjan - punkt.
Tror då människor att vi bara för att vi får iPods, SUV's med sätesvärmare och plusmenyer att det nedärvda arvet bara försvinner?

Visst, det har sublimerats till en nivå där vi i västvärlden åtminstone är någorlunda förskansade ifrån det värsta våldet i världen, men inte helt utanför det. Därför känns det konstigt när vi ska börja beskylla en underhållningsform för de våldsbrott som vissa människor begår.
Som allt annat handlar det om image. Rap och hiphop har sitt ursprung i de fattiga svarta områdena i amerikanska storstäder i mitten av 70-talet och är fortfarande med stor majoritet representerad av artister med sådan bakgrund.
De första som skapade en hårdare stil av rap (gangsta rap) var N.W.A, niggers with attitude. De var less på att bli misshandlade och trakasserade av polisen. Den ilskan och deras jargong har sedan början av 90-talet hållit i sig eftersom alla vill var den där tuffa killen och som sagt har många (amerikanska) rappare en bakgrund från ghettot och dess klimat. Tuffa killar säger hoes and bitches. Men i slutet av dagen är det fortfarande bara en image. Och visst kan en och annan oslug person misstolka detta och kanske ta det som verklighet, men om vi börjar censurera på personnivå kan vi lika gärna ge upp allt vad underhållning heter.

Sen har vi den uppenbara hinduiska snedvridningen. När ska kvinnor som talar om kvinnorätt inse att varje gång de visar kvinnor som offer för mäns våld så bidrar de till bilden att kvinnor är svagare än män? Kvinnor är inte heliga kor. De kan bli slagna, våldtagna, rånade och lurade precis som den andra halvan av jordens befolkning.
Och om nu hiphop är denna hemska genre, varför då inte ge sig in i hela problematiken? Glorifieringen av drive bys, de uppenbara personhoten, glorifieringen av knark och faktumet att 3 MANLIGA rapare faktiskt dött pga personliga tvister. (2pac, Notorious B.I.G och Big L)
Men det är väl inte lika roligt att prata om.

Jag säger alltid till mig själv att jag under en veckas tid ska läsa en tidning om dagen och sedan göra en sammanställning av hur många artiklar som handlar om våld mot kvinnor kontra män.
Den ligger fortfarande på ritbordet.

Det som också riktigt fick bägaren att tippa över var de sista orden i krönikan.
-Det smärtar mig att skylla på musiken. Det finns så mycket bra hiphop som inte förtjänar den här krönikan. Men tills vidare måste vi fortsätta fråga. Varför?

Va fan, stå för vad du har sagt. I en hel kolumn ger du dig på den musikgenre som säljer mest skivor i hela världen för att sen mesa ur med en sådan avslutning.
Kan inte nån skicka några flarror rödtjut till Annah Björk på Stockholm City så hon kan sitta hemma i sin yllefilt och gråta med de andra surmurrorna? (Belinda Olsson bla)
Å andra sidan, då kanske de får över Gudrun Schyman och vips så har vi en feministiskt initiativ tidning.

Förresten, stryk det önskemålet. Maila henne bara och förklara att hon är mer snedvriden än en rejvande skolios patient på ecstacy.

tisdag, september 16, 2008

Som Alice Cooper sa

Oh, but he's back.
Men inte med någon mask. Kom igen du kan väl dina rock klassiker? Soundtracket till Fredag den 13:e del.....5 har jag för mig.

Japp, 1644 sek fattigare, och 0,88 gig snabbare processor. Blev inge spara den här månaden alltså.
Men jag får blogga och det väger upp dem pengarna.....eller?

Hade tänkt börja orera om några vardagsbetraktelser, men sen kom jag ihåg visdomsorden: Don't ever do nothin' out of anger boy (ebonics)
Så vi väntar med det och njuter av dagen med "nya" burken.

måndag, september 15, 2008

Jaha.....

Datorn paj, kroppen paj, huvudet paj och med en olustig känsla i hela kroppen att den svartklädde snart kommer och utmanar mig på schack. Regret is a waste of time, visst. Men med den sämsta tajmingen sen en kille mitt under en pingisturnering skriker "neger" (har jag hört i alla fall) är det svårt att inte undra ibland - hur tänkte du där?

Det har inte blivit mycket bloggande på sistone eftersom min dator är på lagning. Får förhoppningsvis tillbaka den idag utan att behöva betala en arm och ett ben.
To be continued..........

torsdag, september 11, 2008

Game over

Yours truely har varit på en liten eskapad med kollegorna i Långtbortistan (några mil utanför Norrtälje) och hela arrangemanget var mycket lyckat förutom att vädret inte var med oss.

På väg hem är det lite slöprat och jag poserar frågan "undra om man skulle vilja bo här?" dvs med Norrtälje som närmsta "stad" ca 2,5 mil ifrån den.
På detta svarar Rikard utan minsta tvekan:

-Martin, bor man här är det game over. Ungar, parmiddagar och kyrkan på söndagar.

Jag vet vet inte om det är själva orden som är roligast, mest är det nog det definitiva i uttrycket game over som jag tycker är kul. Det finns inga tvivel eller oklarheter i det - det är helt enkelt game over. Inga extraliv, ingen ny omgång. Bara.....slut.

torsdag, september 04, 2008

Det där jävla Cooper testet. (red. anm. det är pip-testet jag gjort, inte Cooper)

Det är ju så att jag på min fritid dömer en del och i detta ingår att du på försäsongen går en repetitionskurs och eventuell fys om du vill döma de högre divisionerna.
I år tänkte jag ge mig på de högre divisionerna och då står Mr. Cooper i vägen.

För er som inte gjort testet så är det 1720 meter löpning där 20 meter betas av en längd i taget, totalt 86 längder alltså. De första 15 lapsen är lätt joggning.
Sen blir det succesivt värre och de sista är riktigt, riktigt jobbiga.
Grädde på moset är att min korsrygg av någon anledning alltid värker som f*n när jag kör testet och har gjort så sen jag gjorde det första gången för 15 år sen.
Varför? No idea, men så är det.

Mitt råd till dig, gör ALDRIG Cooper test om du inte måste. Gissa om jag unnade mig en delikat måltid som belöning till mig själv? Man behöver det ibland.
Bra jobbat! Tack!
Självhypen är här......för att stanna.

Säsongen för spel har också dragit igång och jag parrar bort allt nu genom att säga att det gått bra. Några missar här och där, men inga stora fel. Det är också med en ung kalv på grönbetes glädje som jag stiger ut på planen. Hoppas det håller i sig.

Blev lite dagbok över det hela, men ibland får även en sådan sida plats här, dock ej för ofta. Det finns för mycket att irritera sig på och skriva om för att göra detta till en dagbok.
Tex. faktumet att det är så förbaskat svårt att få tag på en flaska Nando's wild herb peri-peri sauce.
Får hetta till det genom att se den spanska rysaren Rec......återkommer med betyg.

Adios amigos.

tisdag, september 02, 2008

Sjuuuukt kul....

Jag är helt såld på Guitar hero. Lirar alltid några låtar per dag och det är lika kul varje gång, speciellt om det är en låt som man gillar.
Många frågade varför jag köpte ett Wii istället för tex den prestandamässigt överlägsna Playstation trean?

Enkelt. Om du spelat en del TV-spel i ditt liv så har det varit samma sak hela tiden. En handkontroll med från början 2 knappar, sen 3, sen 5, sen 8.....men fortfarande samma handkontroll.
Wii är exakt det motsatta - du gör något hela tiden och inlevelsen blir en helt annan.

Känns som att hösten kommer gå i dess tecken, men det ser jag inte som något dåligt. Bara det finns bacon, ägg, mjölk, creme fraiche och mean beans hemma är det inte mycket som kan gå fel.

Hösten är här mina vänner - get used to it and prepared for it!