tisdag, november 18, 2008

On the wagon

Jag är osäker på varifrån uttrycket härstammar, on the wagon och off the wagon, som betyder att man är nykter eller har "trillat dit" igen kommer.
Men jag lever det livet just nu. Dels för att det blivit lite mycket festande på sistone. Men också för att spara lite flis då utgiftskontot fått en oönskad och oväntad höjning genom bla. en stundande rotfyllning.

Men mestadels är det för att en dag av dekadens alltid renderar i två dagar av icke träning. Detta är ett faktum.
Visst kan man argumentera att det går att bara ta 2-3 öl. Men om du är en av mina vänner så simmar vi nog i samma akvarium där 2-3 öl slutar med:
-Vaddå schtängt? Klockan är ju inte ens tre.
Eller den klassiska
-Fan. Du e en schååå jäla bra kompisch asså.

Ja, du förstår. Självinsikt på en annan nivå helt enkelt.

Det är dock roligt att se hur ett argument alltid kan vändas till det negativa. Ponera att någon säger till dig att du dricker för mycket. Du hörsammar detta och slutar dricka, varpå denna kommentar fälls.
-Fan, det är riktig alkisvarning på dig som måste ta en vit månad.

Damned if you do. Damned if you don't.
Det ska sägas att Baccus fröjder vid vissa korta ögonblick lockat, men jag har ofta haft åtagande dagen därpå vilket ger en lugn kväll.

Du som vän kan dock var lugn. Det står två hyfsat nyinköpta flaskor rom och gin i köket som inte kommer dunsta bort.
Törsten kommer till oss alla.....vi är ju svenskar. Med 4 månader kyla, mörker och ångest framför oss. Kom döden....kom bara, som den lille legionären brukar nynna.