tisdag, december 26, 2006

Mer tråkigheter

En epok går i graven. Tisdagarnas efterdyning från Sveas buffé is no more.
Japp, du gissade rätt, Crazy horse har stängt sina dörrar.
Tydligen har ägaren inte betalt hyran och därigenom fått alkoholtillståndet indraget. Det (o)skönaste är motiveringen som Jackie Nylander (v) vice ordförande i Tillsynsutskottet ger.
-Det går inte att låta bli att betala hyra. En krögare som gör det får ju ekonomisk fördel gentemot andra krögare.

Ibland ska det vara lite föööör lika för alla gamla svedala.

Läste också ännu en året som gått. Hittade de här sköna händelserna.

"Following consecutive losses, the coach of a Russian soccer club had Mafia thugs beat up three of his players." (Det var inte för inte som de nitade Kalle 12, Napoleon och Hitler)

"In an effort to bring about good luck, a struggling Bulgarian soccer team sacrificed a lamb, then used the lamb's blood to paint their goal posts." (Nåt för SUS Max?)

"At a hockey game featuring Pittsburgh Penguins star Sidney Crosby, a female fan held up a sign reading PUT IT IN MY FIVE HOLE SIDNEY." (^^)

2006.....vilken skit!

Jag har nog bara mig själv att skylla genom att jag parrar in denna parra, men va fan, det stämmer ju. Jämna år är jävla skit-år. Vi tar det från början.

Det började på en solig sandstrand i slutet av maj 1996. Vad kan vara fel med det frågar du. Ja det var inte solen, ölen, de andra coacherna eller en söt engelska (jo de finns). Det var en små bitar skinka i en pasta carbonara som satta käppar i hjulet.
Blir magsjuk sista 2-3 dagarna, kommer hem och det håller i sig. På Huddinge sjukhus ställs diagnosen salmonella med ledinflammation som följd. Rollator och knaprandes mer tabletter än Courtney Love så blev det en riktigt kass sommar. Skammens kulmen nåddes då Martin 21 år, rullar in på Mega vid sergels torg med rollatorn och får ta hissen(!!!!) för att komma ner 1 våning.
Grädde på moset är att foten stukats rejält på våren med 2 mån rehab som följd.

2000-Taxi kurir debaclet och trassligt privatliv.
2002-Skadad och 11 mån rehab, missar 1,5 säsong

Kan fortsätta, men det känns som lök på laxen. 2006 har ekonomin varit sämre än på länge, har strikat ut(strajkat, baseboll metafor=0/3), fötterna kassa igen och faster Inger dog.

Fy fan för jämna år. Skönt att det snart är 2007. Ut ur träsket, in i finrummet och upp på hästen igen.
Gott slut på er alla. Ses 2007.

torsdag, december 21, 2006

Jul

Börjar med julklappar. Behövs inte ett långt utlägg om detta. Bara raderna "ok att få - jobbigt att köpa och slå in".......the end.
Kan man inte köpa en spontanpresent någon gång under året? Känns ärligare.

Julmat. Ja tack. Dock ej i överflöd. Kring nyår är man rätt less på prinskorvar, skinka, köttbullar och rödbetssallad.

Julpynt. Visst. Blanda inte in mig i det bara.

Familjen. Kul att träffas, brukar vara rätt gemytligt.

Och till sist - tomten. Visste ni att tomten var grön tills Coca cola ändrade till rött? Kapitalism for the win.

Felix nvidia.

fredag, december 08, 2006

Tills döden skiljer oss åt

On a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zero.
Japp, det är sant. Vi kommer inte leva i all evighet. En dag kommer vi alla vara gödsel åt maskrosor. Men är vi samma gödsel som för 20 år sen? 100 år sen?

Nya ord som knappast fanns för 20 år sen. Flerval, kanalzappa, plusmeny, sökmotor, universalkontroll, mångsysslare och äktenskapsförord. Ok, de kanske fanns där, men användes knappast i den frekvens som vi gör i nuläget. Sista tidens har många av mina vänners liv ändrats på det personliga planet och det gav en intressant fråga lite liv. Varför är det så få som har långvariga förhållanden nu för tiden. Både min farmor och farfar och mormor och morfar höll ihop länge. De första i över 20 år, de senare i över 40. Med tanke på den "ringa" ålder de i min bekantskapskrets uppnått blir det svårt att uppnå 40-års, ja även 20-års platån.
Av mina vänner tror jag det är ett par som är nära 10 år. Annars ligger de flesta på ungefär 1-4 år, men merparten är singlar/nykära.
Varför är det så?

Eftersom jag gillar spinning på vinter och min blå blixt på sommaren kan jag väl sticka ut och cykla här också. De orden jag tidigare nämnde tror jag är anledningen - flerval. Vi är välinformerade om vilka möjligheter som finns där ute och alla alternativ vi har. Det är nästan norm att man ska byta bostad, partner, jobb och kön (ok, inte det sista, men det kommer säkert i framtiden) med jämna mellanrum. Sen har ju värderingarna ändrats bara de senaste åren, men det är naturligt likt årstiderna.

Dock kan man ställa sig frågan till om förhållanden var bättre förr? Man kanske höll ihop för länge bara för att slippa plågsamma break-ups. Något svar har jag inte, bara fler frågor. Men så är det väl alltid. Ge mig ett svar och jag ger dig 2 följdfrågor. En odödlig hydra helt enkelt. Till sist så säger jag det rakt ut:
Ja, det var bättre förr. Ge mig en sjysst blazer, långrock och slokhatt. En regnig kväll i Stockholm, en gammal bil à la T-forden och fuck it, jag kan fan börja röka för att se lika cool ut som Humprey Bogart i Riddarfalken från Malta. Vet inte om han har svaret, men den som sa det bäst var Al Bundy:-Women. Can't live with 'em.......the end.

Bara för att.....

.....vidare proove my point.

Några dagar efter min politiskt korrekt blogg går Gudrun Schyman ut i media och fördömer den nya H&M-reklamen och kallar det mjukporr.

På tal om surmurra och rödvin, öhum. ^^
Get laid and lay off it, bi***.