onsdag, augusti 27, 2008

Lätt gig och Kjelle B

Detta må vara en högst subjektiv uppfattning men ändå en som jag måste få yppa. Att vara meteorolog måste vara det lättaste giget som finns. Du har inga som helst leveranskrav, om du gör fel kan du alltid skylla ifrån dig på något oförutsett lågtryck eller dylikt.
Ta den här Wolfgang i Fichlet. Han agerar på ett nästan despotiskt plan där hans ord är lag. Jag vill minnas att han sade att vädret i augusti skulle bli lika varmt som i mitten av juli. Det är i och för sig också ett skyddsnät. Förutspå vädret tillräckligt långt fram i tiden. Då kommer ingen ihåg vad du lovat.
Det känns lite som att Wolfgang går upp på morgonen när Expressen ringer och frågar hur vädret om två månader blir. Han kliar sig i röven och sen i huvet för att sen ta fram snurrpilen från Twister spelet. Men i stället för höger hand röd står det soligt och varmt. Efter prognosen går han och lägger sig igen.
Vilket jävla lök jobb.

Sen har jag grävt fram den numer bortglömda serien "Mäklarna" med Kjell Bergqvist. I avsnitt 3 sitter han och nya kompanjonen Wilma och pratar om sakerna han ska förbättra i sitt förhållande, bland annat otroheten, lögnerna och empatin.
W: Hur var ert förhållande?
K: Eeeh, vi hade ett väldigt speciellt förhållande.
W: Du ljög och knullade runt och hon var trogen och talade sanning?
K: Ja, ungefär något sånt.

Kjell, aka Kaj Modin är en hjälte som inte bör glömmas bort i första taget.