fredag, april 04, 2008

Sommar

Den senaste tiden har jag börjat våga hoppas på en bra sommar. Det föranleds av att jag hittade lite bilder i datorn som jag fluktade på med lite skön sommarmusik och en öl i handen för några dagar sen.
Men det är verkligen "A tale of two cities".

Ena sommaren var förra årets och bilderna är ifrån Gotland i slutet av juli där vi alltså sitter i långbyxor, långärmade tröjor......ja till och med filtar!! Va fan, ska det vara på det viset??!!

Sedan kommer det bilder från Fredhällsklipporna där det är hawaiishorts, solglasögon och en vad jag minns hyfsat kall Lapin som avbildas.

Så för att parra in solen tar jag fram en gammal trotjänare. De senaste åren har det under sommaren funnits vissa, vad ska vi säga, visdomsord som definierar sommaren. Jag fick inget vidare gehör för "less is more", men jag vidhåller att det var definieringen av den sommaren.
Så som det heter, without further a do, här kommer årets ord och det är faktiskt en jubilar som har grävts fram...........

"No is not an option"

Dessa enkla ord yppades över en ospecificerad resa som placerade två herrar på fel sida av en ö, dock mycket målmedvetna och med en beslutsamhet sällan skådad.
Så med en gin&juice i handen och 2pacs röst som förströelse yppades orden i grym samstämmighet:
-No is not an option.

Och mycket riktigt var det inte ett alternativ. Down, but not out så gör herrarna det bästa av situationen samma kväll och underhåller diverse sällskap under kvällen för att dagen därpå efter lite dividerande med någon akterseglad reseledare fixa biffen. Dagen startar på betydligt bättre humör med lite basket som förspel och en snabb dusch som sedemera visade sig överflödig då språngmarchen till bussen drog upp svettnivån till status quo. Väl på bussen med samma förströelse som dagen innan är humöret rakt motsatt från gårdagen och efter vissa besvär med att hitta hotellet anländer the dudes och livar upp stämningen. Sen då? Ja resten är en omage till dekadensen, det stora blå och "don't get mad - get even".

Sommar 2008, låt mig få återuppleva en sådan sommar till.

No is not an option.